BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ile Ukrayna arasında 190 kişilik esir takası----

Rusya ile Ukrayna arasında 190 kişilik esir takası

Rusya ile Ukrayna arasında 190 kişilik esir takası
18 Temmuz 2024 - 09:25 www.finansgundem.com

Rusya ve Ukrayna arasında 2022 yılının şubat ayından bu yana devam eden savaşta binlerce esir serbest kaldı. Bu kez de iki ülke arasında gerçekleşen son takas anlaşması ile toplam 190 esirin serbest bırakıldığı açıklandı.

Rusya ve Ukrayna arasında yaptıkları son takas anlaşması ile toplam 190 esir askerin değişiminin yapıldığı bildirildi.

Ukrayna Savaş Esirleri Koordinasyon Merkezi'ne göre, çarşamba günü serbest bırakılan esirlerden bazıları iki yıldan fazla süredir esaret altındaydı. Bu kişiler, Rusya'nın Kiev bölgesine yönelik erken taarruzu sırasında Mariupol'da esir alınmışlardı.

Ayrıca savaşın patlak vermesinden bu yana aralarında sivillerin de bulunduğu 3,400'den fazla kişinin Rus esaretinden kurtulduğu doğrulandı.

"Herkesi geri getirmek zorundayız"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram mesajlaşma servisinde yaptığı bir paylaşımda, anlaşmalara bir kez daha Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) aracılık ettiğini belirterek, BAE'nin hem Moskova hem de Kiev ile dostane ilişkilerini sürdürdüğünü söyledi.

Net bir konum belirtmeden kırsal bir alanda Ukrayna bayraklarına sarınmış, başları traşlı, çoğunlukla zayıf askerlerin fotoğraflarını yayınlayan Zelenskiy, "Ne kadar zor olursa olsun, esaret altında olabilecek herkesi arıyoruz. Herkesi geri getirmek zorundayız," ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, serbest bırakılan Rus askerlerinin tıbbi tedavi ve rehabilitasyon için başkent Moskova'ya uçurulacağını söyledi.

54. esir takası gerçekleşti

Bu esir takası, Rusya'nın Şubat 2022'de komşu Ukrayna'ya yönelik geniş çaplı bir işgal başlatmasından bu yana gerçekleştirilen 54. takas oldu.

Savaşan ülkelerin yetkilileri ancak uzun bir hazırlık ve diplomasinin ardından ölü ve savaş esirlerini takas etmek üzere bir araya geliyor.

Ne Ukrayna ne de Rusya toplamda kaç mahkumun tutulduğunu açıklamıyor.

Rus askerlerine yönelik kötü muamele

Birleşmiş Milletler’e (BM) göre, Ukraynalı savaş esirlerinin çoğu ağır ve sistematik kötü muamele ve hatta işkenceye maruz kalıyor. Ayrıca, esir alınan Rus askerlerine yönelik kötü muameleye dair istisnai raporlar da mevcut.

Rusya ve Ukrayna, geçtiğimiz yıl ocak ayında yüzlerce savaş esirini tek seferde serbest bırakarak tarihteki en büyük esir takasını gerçekleştirmişti.

Savaşan taraflar arasında en kapsamlı esir değişimi ocak ayında gerçekleştirilmiş, iki taraftan toplamda 470 esir askerin serbest bırakılmıştı.

Trump kazanırsa 'Rusya ile Ukrayna için görüşecek' iddiasıTrump kazanırsa 'Rusya ile Ukrayna için görüşecek' iddiası

 

 Ukrayna İstihbarat şefi: Putin'e defalarca suikast girişiminde bulundu Ukrayna İstihbarat şefi: Putin'e defalarca suikast girişiminde bulundu

 

Belçika ve Ukrayna, 150 milyon euroluk iş birliği anlaşması imzaladıBelçika ve Ukrayna, 150 milyon euroluk iş birliği anlaşması imzaladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)