BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya ekonomisi stagflasyona mı sürükleniyor?----

Rusya ekonomisi stagflasyona mı sürükleniyor?

Rusya ekonomisi stagflasyona mı sürükleniyor?
27 Eylül 2024 - 15:18 www.finansgundem.com

Rusya ekonomisi resesyondan daha kötü bir kaderin sinyalini veriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’den sonra Rusya ekonomisi de alarm veriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, resesyon zili bu kez Rusya ekonomisi için çalıyor. Rusya'nın GSYİH ve enflasyon rakamları yanlış yönde hareket ederken herhangi bir ekonomi için en kötü senaryonun Moskova'nın üzerinde belirdiği görülüyor.

Stagflasyon işaretleri

Insider’dan Filip De Mott’un haberine göre, Rusya Merkez Bankası, Bloomberg tarafından çevrilen son politika toplantısının özetinde “İç talebin azaldığına dair işaretler var. Ancak enflasyonist baskıda bir azalma yok” notunu düştü.

Daha çok 'stagflasyon' olarak bilinen bu talihsiz eşleşme, politika yapıcıların her ne pahasına olursa olsun kaçınmayı tercih ettiği bir durum olarak öne çıkıyor. Bu, resesyondan daha zor önlenebilen bir senaryo karşılık geliyor.

Bir ekonomi yavaşladığında, merkez bankaları faaliyeti canlandırmak için faiz oranlarını gevşetiyor. Ancak enflasyon artmaya devam ederse, işler karmaşıklaşıyor. Fiyat artışını soğutmak için faiz oranlarının yüksek kalması gerektiğinden, hükümetler felç geçiriyor ve hareketsiz kalmaya mahkum oluyor.

GSYİH’da yavaşlama

Bloomberg, Rusya Merkez Bankası'nın durgun enflasyona atıfta bulunmadığını söylese de, tarif ettiği koşullar bunu samimi bir endişe haline getiriyor.

Banka, bu ay yayınladığı ayrı bir raporda, GSYİH'nın gelecek yıl keskin bir şekilde yavaşlayacağını öngördü. Rusya'nın ekonomisi savaş dönemindeki yükselişte gelişmiş olsa da yaptırımlar, üretim-çıktı kısıtlamaları ve ciddi bir iş gücü krizinin ülkeyi 2025 yılına kadar yıpratması kaçınılmaz gözüküyor.

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttıRusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Rusya’da bankaların kârları yükseldiRusya’da bankaların kârları yükseldi

 

Rusya'dan ABD'ye tehdit: Uranyum ihracatını yasaklayabilirizRusya'dan ABD'ye tehdit: Uranyum ihracatını yasaklayabiliriz

 

Rusya Merkez Bankası'ndan sürpriz <a href=Faiz kararı" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/9/13/1817151/1817151.jpg?v=1727440193" width="161" height="122" />Rusya Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz kararı

 

Rusya'nın maden rezervleri tükeniyorRusya'nın maden rezervleri tükeniyor

 

Rusya gıda ticaretinde önemli konuma yükseldiRusya gıda ticaretinde önemli konuma yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)