BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Dışişleri Bakanlığı: BRICS askeri bir ittifak değil----

Rusya Dışişleri Bakanlığı: BRICS askeri bir ittifak değil

Rusya Dışişleri Bakanlığı: BRICS askeri bir ittifak değil
12 Ekim 2024 - 23:20 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı, BRICS’in askeri bir ittifak olmadığını, bundan sonra da olmayacağını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, “BRICS hiçbir zaman askeri bir ittifak olmadı ve olmayacak. Üstelik BRICS, uluslararası bir örgüt veya entegrasyon yapısı bile değil, eşit katılımcılardan oluşan devletlerarası bir birliktir” ifadelerine yer verildi.

BRICS'in 'siyaset ve güvenlik', 'ekonomi ve finans', 'kültür ve insani bağlar' gibi üç temel sütuna dayanan çok disiplinli bir stratejik ortaklığı öngördüğüne vurgu yapılan açıklamada, “BRICS ortakları arasındaki ilişkiler eşitlik ve karşılıklı saygı, açıklık, pragmatizm, dayanışma ve en önemlisi başkalarına yönelmeme ilkeleri üzerine kuruludur. Bu tez, katılımcı ülkelerin liderlerinin her ortak beyanının yanı sıra BRICS'in kuruluş belgeleriyle de doğrulanmaktadır” denildi.

Adil ve çok taraflı bir dünya ekonomik sistemi

BRICS'in ana hedeflerinden birinin adil ve çok taraflı bir dünya ekonomik sistemi oluşturmak olduğuna vurgu yapılan açıklamada, organizasyonun kuruluşundan bu yana, uluslararası anlaşmazlıkların barışçıl bir şekilde çözümü ve küresel sorunların çözümünde çok taraflılığın güçlendirilmesini savunduğu ve uluslararası hukuk ilkelerini ve devletlerin egemenliğine saygıyı desteklediği kaydedildi.

Açıklamada, BRICS’in, organizasyona katılmak isteyen ülkeleri de kapsayacak şekilde genişlemesinin dünya ekonomisindeki nesnel değişimlerden kaynaklanan gelişmekte olan ülkelerin uluslararası ilişkilerdeki rolünün güçlendirilmesine katkıda bulunduğu belirtildi.

BRICS nedir?

2006 yılında Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin tarafından kurulan topluluk, ülkeler arasında ekonomik işbirliğini amaçlıyor.

Gruba 2010’da Güney Afrika da eklendi ve Güney Afrika'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 BRICS Zirvesi’nde üye ülkelerin liderleri genişleme kararı aldı. Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de 1 Ocak 2024'te BRICS’e katıldı.

Bakan Fidan'dan BRICS açıklamasıBakan Fidan'dan BRICS açıklaması

 

Türkiye'nin BRICS'e üyelik başvurusu ne anlama geliyor?Türkiye'nin BRICS'e üyelik başvurusu ne anlama geliyor?

 

Putin: BRICS'e yönelik ilgi artıyorPutin: BRICS'e yönelik ilgi artıyor

 

Rusya resmen açıkladı: Türkiye BRICS'e tam üyelik başvurusu yaptıRusya resmen açıkladı: Türkiye BRICS'e tam üyelik başvurusu yaptı

 

Rusya: Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmayı kabul ettiRusya: Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmayı kabul etti

 

Türkiye BRICS üyeliği için resmen başvurdu muTürkiye BRICS üyeliği için resmen başvurdu mu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)