BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusların yabancı bankalara para transferi büyük azaldı----

Rusların yabancı bankalara para transferi büyük azaldı

Rusların yabancı bankalara para transferi büyük azaldı
09 Ağustos 2024 - 08:03 www.finansgundem.com

Rusya'da yaptırımlar ve döviz kısıtlamaları etkisiyle yabancı bankalara para transferleri altı kat azaldı

Rusya'da yaşanan ekonomik gelişmeler, vatandaşların yurt dışına para transferlerini önemli ölçüde etkiledi. Ülkede yaptırımların yanı sıra, döviz ticaretine getirilen kısıtlamalar da bireylerin yabancı hesaplara para göndermesini zorlaştırdı.

Haziran ayında Rus vatandaşlarının yabancı hesaplara gerçekleştirdiği para transferleri, mayıs ayına kıyasla altı kat azalarak 12,2 milyar rubleye (140 milyon dolar) geriledi. Bu rakam, Eylül 2021'den bu yana kaydedilen en düşük seviye oldu.

Medyaya yansıyan Rusya Merkez Bankası raporuna göre, Moskova Borsası'nda yapılan döviz işlemlerinin durdurulması, bu düşüşün ana nedenlerinden biri. Birçok kişi için döviz alımının en uygun yolu olan borsadaki işlemlerin durması, piyasada dengeyi bozdu ve bankalar döviz satış kurlarını artırdı. Bunun sonucunda, vatandaşlar döviz alımlarını büyük ölçüde azalttı.

Türkrus'un haberine göre, haziran ayının ikinci yarısında döviz alımları daha da düştü. Ayın başında 72 milyar ruble değerinde döviz satın alınmışken, ayın sonunda bu miktar 28,5 milyar rubleye geriledi. Merkez Bankası, döviz piyasasındaki durumun ay sonunda kısmen normale döndüğünü belirtti, ancak işlem marjlarının hala yüksek olduğunu vurguladı.

Uzmanlar, yabancı bankalara yapılan para transferlerindeki düşüşün ana nedenleri olarak yaptırımları ve artan işlem maliyetlerini gösteriyor. Ayrıca, yüksek ruble faiz oranlarının da bu düşüşte etkili olabileceği düşünülüyor. Ancak, bazı uzmanlar bu verilerin tek bir ayla sınırlı olduğunu ve genel bir trendi yansıtmadığını belirtiyor.

Rusların gelir artışı son 10 yılın zirvesindeRusların gelir artışı son 10 yılın zirvesinde

 

Rusların enflasyon beklentisi yükseliyorRusların enflasyon beklentisi yükseliyor

 

Ruslar Türkiye'yi terk ediyor!Ruslar Türkiye'yi terk ediyor!

 

Ruslar kripto paraya hücum ettiRuslar kripto paraya hücum etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)