BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusların enflasyon beklentisi yükseliyor----

Rusların enflasyon beklentisi yükseliyor

Rusların enflasyon beklentisi yükseliyor
30 Temmuz 2024 - 08:14 www.finansgundem.com

Rusya'da yükselen enflasyon beklentileri Merkez Bankası'nın para politikasını gündeme getiriyor. Düzenlenen ankete göre Rusya'da yıllık enflasyon beklentisi yüzde 11,9'dan yüzde 12,4'e yükseldi.

Rusya Merkez Bankası tarafından sipariş edilen ve “inFOM” tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarına göre Rusya’da temmuz ayında enflasyon beklentileri kötüleşmeye devam etti.

Araştırmaya göre, vatandaşların bir yıl içinde bekledikleri enflasyon oranı, geçen ayki yüzde 11,9’dan yüzde 12,4’e yükseldi. Merkez Bankası, bu artışın tasarrufu olmayan Ruslar nedeniyle meydana geldiğini belirtti. Tasarrufu olan katılımcıların beklentilerinde ise neredeyse hiç değişiklik olmadı. Bununla birlikte, beş yıllık uzun vadeli beklentilerin medyanı neredeyse değişmedi ve yüzde 10,6 oldu. Halk tarafından gözlemlenen yıllık enflasyon ise yüzde 14,2’ye düştü.

Aynı zamanda, tüketici güven endeksi de düştü, ancak geçen yılın değerlerine kıyasla çok daha yüksek seviyelerde kaldı. Merkez Bankası’nın yorumunda, “Düşüş, mevcut durumun değerlendirilmesinden kaynaklandı, ankete katılanların beklentilerinde neredeyse hiç değişiklik olmadı. Aynı zamanda, serbest paralarını değerli ürünler satın almak yerine tasarruf etmeyi tercih edenlerin oranı yüzde 31,5’e yükseldi” denildi.

Merkez Bankası, 2024 yılı yıllık enflasyon oranının yüzde 6,5-7,0 olacağını tahmin ediyor.

Merkez Bankası, “Enflasyonun yeniden düşmeye başlaması için ek sıkılaştırıcı para politikası gerekmektedir ve enflasyonu hedefe geri döndürmek için önceki tahminlerden çok daha sıkı para politikası koşulları gerekmektedir.” dedi. (Gazetemru)

 Rusya Merkez Bankası <a href=faiz kararını açıkladı" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/7/26/1809427/1809427.jpg?v=1722316673" width="161" height="122" /> Rusya Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

Rusya’da enflasyon yavaşladıRusya’da enflasyon yavaşladı

 

Rusya’da sanayi üretimi yılın ilk yarısında yüzde 4,4 arttıRusya’da sanayi üretimi yılın ilk yarısında yüzde 4,4 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)