BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankalarında para transferi engelleme riski----

Rus bankalarında para transferi engelleme riski

Rus bankalarında para transferi engelleme riski
28 Ağustos 2024 - 09:11 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, yürürlüğe giren yeni bir yasa ile bankaların şüpheli olarak görülen işlemlerde, müşterilerin kendi hesaplarına para transferini engelleyebileceğini duyurdu.

Rusya'da finansal sistemde önemli bir değişikliğe gidildi. Merkez Bankası, 25 Temmuz'da yürürlüğe giren yeni düzenleme ile bankaların şüpheli işlemler olarak görülen transferleri durdurma yetkisi kazandığını açıkladı. Bu kapsamda, müşterilerin kendi hesaplarına yaptıkları para transferleri bile engellenebilecek.

Dolandırıcılık belirtilerini kontrol edin uyarısı

Rusya Merkez Bankası ve Ulusal Finansal Piyasa Konseyi’nden (NSFR) alınan bilgilere göre, yeni yasaya göre bankalar, dolandırıcılık şüphesi taşıyan işlemleri tespit ettiğinde, işlemleri durdurmak veya reddetmek zorunda. Merkez Bankası, bu yasanın para transferi yapan operatörlerin, müşterilerin kendi hesapları arasında para transferi yaparken bile dolandırıcılık belirtilerini kontrol etmelerini gerektirdiğini belirtti.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Skolkovo Yönetim Okulu Blockchain ve Fintech Laboratuvarı baş araştırmacısı Yekaterina Semerikova, bu durumla ilgili olarak, “Eğer bir müşterinin dolandırıcılık şemalarıyla bağlantılı olabileceğine dair bir sebep varsa, kendi hesapları arasındaki transferlerin durdurulması mümkün olabilir,” dedi.

Uzmanlar: Pek mantıklı değil

Ancak uzmanlar, bir hesabın şüpheli olarak işaretlenmesi durumunda, aynı kişiye ait diğer hesapların da bloke edileceği için, kendi hesaplarına yapılan transferlerin durdurulmasının pek mantıklı olmadığını düşünüyor.

Ek olarak, banka müşteriye işlemin reddedildiğini derhal bildirmeli. Ancak, müşteri transferi onaylar veya işlemi tekrar gerçekleştirirse, banka bu talebi yerine getirmek zorunda kalacak.

Rus bankalarından Haziran ayında 225 milyar ruble net karRus bankalarından Haziran ayında 225 milyar ruble net kar

 

Rus bankalarında döviz alım-satım farkı yükseldiRus bankalarında döviz alım-satım farkı yükseldi

 

ABD'den Rus bankalarına 'enerjide' izinABD'den Rus bankalarına 'enerjide' izin

 

Rus bankalara dost ülke darbesiRus bankalara dost ülke darbesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)