BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRupert Murdoch'un 100 milyon dolarlık şoke edici 'miras' testi----

Rupert Murdoch'un 100 milyon dolarlık şoke edici 'miras' testi

Rupert Murdoch'un 100 milyon dolarlık şoke edici 'miras' testi
18 Eylül 2024 - 13:38 www.finansgundem.com

Ünlü medya patronu Murdoch’un 100 milyon dolarlık sadakat testi sonrası yaptığı miras düzenlemeleri çocukları tarafından mahkemeye taşındı. Murdoch'un 20 milyar dolarlık mirası hakkındaki dava ise bugün başladı.

Avustralyalı medya devi Rupert Murdoch, 93 yaşında olmasına rağmen ailesi üzerindeki kontrolünü sürdürmeye devam ediyor. Murdoch, sahibi olduğu Fox ve News Corporation şirketlerini devretmeden önce çocuklarına bir 'saygı' testi uygulayarak her birinden 100 milyon dolar talep etti. Ancak, bu isteğe küçük oğlu James karşı çıktı ve aile içindeki dengeler sarsıldı.

Veraset planını yeniden düzenledi

Bu olayın ardından, Murdoch Eylül 2023'te miras paylaşımı ve aile şirketleriyle ilgili sözleşmelerde önemli değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler, çocukları James, Elisabeth ve Prudence tarafından tepkiyle karşılandı. Üç kardeş, kendi onayları alınmadan yapılan bu düzenlemeler nedeniyle hukuki yollara başvurdu.

İlk sözleşmede çocuklarının hakkı eşitti

Sözleşmenin ilk halinde Murdoch'un çocukları Lachlan, James, Elisabeth ve Prudence'in aile şirketlerinin yönetiminde eşit söz hakkı bulunurken Rupert Murdoch, merkezi ABD'nin New York şehrinde bulunan Fox ve News Corporation (News Corp) şirketlerinin yöneticiliğini oğlu Lachlan lehine bırakmıştı.

Dava başladı

Rupert Murdoch'un medya platformlarını ölümünden sonra kimin yöneteceğine dair dava ABD'nin Nevada eyaletinde bugün başladı. Gelecek hafta da devam etmesi beklenen mahkemede Murdoch'un aile şirketlerinin sözleşmesinde veraset hakkında değişiklik yapıp yapamayacağı konusunda karar alınacak.

Murdoch'un ABD’nin sosyal ve siyasal hayatında önemli etkileri oldu

Sahip olduğu medya imparatorluğuna Avustralya'nın Adelaide kentinde babasından miras kalan tek bir gazeteyle başlayan Murdoch'un, ABD’nin sosyal ve siyasal hayatında özellikle 1996’da kurduğu Fox News televizyonu ile önemli etkileri oldu.

Kurulduktan sonra 6 yılda CNN ve MSNBC gibi rakiplerini geride bırakan Fox News, özellikle ABD’deki Cumhuriyetçi ve muhafazakar kesime yönelik yayınlar yaptı.

News Corp, Wall Street Journal ve New York Post'a ek olarak bünyesinde İngiliz tabloidleri Times of London, The Sun ve Avustralya'da birçok medya kuruluşunu barındırıyor.

93 yaşındaki medya milyarderi Rupert Murdoch 5. kez evlendi!93 yaşındaki medya milyarderi Rupert Murdoch 5. kez evlendi!

 

Ünlü medya patronu Rupert Murdoch 5. kez evleniyorÜnlü medya patronu Rupert Murdoch 5. kez evleniyor

 

Ünlü medya devi Murdoch'ın istifasında ilginç ayrıntıÜnlü medya devi Murdoch'ın istifasında ilginç ayrıntı

 

ailesinin net servetinin 20 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)