BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRTÜK Başkanı'ndan Narin Güran cinayetiyle ilişkili yayınlara uyarı----

RTÜK Başkanı'ndan Narin Güran cinayetiyle ilişkili yayınlara uyarı

RTÜK Başkanı'ndan Narin Güran cinayetiyle ilişkili yayınlara uyarı
10 Eylül 2024 - 06:47 www.finansgundem.com

RTÜK Başkanı Şahin, tüm ülkeyi yasa boğan Narin Güran cinayeti soruşturması ile ilgili yayın yasağına rağmen mahkeme kararlarına aykırı hareket eden medya kuruluşlarına uyarıda bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından "Medyamıza Önemli Uyarı ve Hatırlatma" başlığıyla yaptığı paylaşımında, Narin'in ölümünden sorumlu olanların cezalarını çekeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Narin yavrumuzun katledilişi yüreklerimizi dağladı. Cinayet yargıdadır. Yüce Türk adaleti, sorumlu veya sorumlulara hak ettikleri cezayı verecektir. Elim olayla ilgili yayın yasağının olduğu günlerde bile bazı medya kuruluşlarının mahkeme tanımaz tavırlarına ve pervasız yayınlarına şahit olduk. İlgili mahkemenin yayın yasağını kaldırmasıyla birlikte konu hakkındaki haberler maksadını aşan boyutlara ulaşmıştır."

Bazı medya organlarının gerçeği yansıtmak yerine sansasyonel tutum sergilediğini ifade eden Şahin, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Böylesi hassas bir durumda medyamızdan beklentimiz titiz ve temiz bir habercilik anlayışı sergilemesidir. Tüm medyamıza hatırlatmak isteriz ki yargıya intikal eden konularla alakalı yayın serbestisi olmakla birlikte, adalet terazisini etkileyecek tavırlardan kaçınılması elzemdir. 6112 sayılı Kanunumuzdaki 'Yayıncılık İlkeleri', Türkiye’deki tüm medyanın imza atarak onayladığı 'Medya Etik İlkeleri' ve evrensel basın ilkeleri tüm basın mensuplarımızın malumudur. Vicdanlara sığmayan, sorumlu yayıncılıktan çok uzak, reyting şehvetine kapılarak yalan, yanlış ve doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerle minik yavrumuzun bedeni üzerinden rahatsız edici boyutta detaylara girerek yapılan haberler tahammül sınırlarını aşmıştır. Yayınlarına hiçbir uyarıya kulak asmadan devam eden bir anlayışla karşı karşıyayız."

İşte Narin'in otopsi raporuİşte Narin'in otopsi raporu

 

Devlet Bahçeli'den 'Narin Güran' açıklamasıDevlet Bahçeli'den 'Narin Güran' açıklaması

 

Ağıtlarla toprağa verildi: Narin cinayetinde ilk itiraf geldi!Ağıtlarla toprağa verildi: Narin cinayetinde ilk itiraf geldi!

 

Narin'in cenazesi yakınlarına teslim edildiNarin'in cenazesi yakınlarına teslim edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)