BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRobot süpürge hacklendi: Küfür etti, evcil hayvanları kovaladı!----

Robot süpürge hacklendi: Küfür etti, evcil hayvanları kovaladı!

Robot süpürge hacklendi: Küfür etti, evcil hayvanları kovaladı!
14 Ekim 2024 - 11:26 www.finansgundem.com

Çin yapımı ve Türkiye'de de satılan Ecovacs Deebot X2 model robot süpürgeler, ABD'de siber saldırıya uğradı. Hacklenen süpürgeler, ev sahiplerine küfür etmeye ve evcil hayvanları kovalamaya başladı.


Akıllı ev teknolojilerinin güvenlik açıkları, ABD'de yaşanan olaylarla yeniden gündeme geldi. Ecovacs Deebot X2 Omni model robot süpürgeler, hackerlar tarafından ele geçirildi.

ABD'nin birçok eyaletinde Ecovacs Deebot X2 robot süpürgenin hack'lendiği bildirildi. ABC News'in haberine göre, hackerlar bu robotların kamera, hoparlör ve uzaktan kontrol sistemlerini kullanarak evcil hayvanlara saldırdı ve ev sahiplerine küfürler etti.

"IRKÇI KÜFÜRLER SÖYLEDİ"

Robot süpürgesi hack'lenen ABD'li avukat Daniel Swenson, televizyon izlerken süpürgesinin aniden çalışmaya başladığını ve hoparlöründen garip sesler duyduğunu belirtti.

Süpürgesinin hack'lendiğini fark edince şifresini sıfırladığını anlatan Swenson, kısa bir süre sonra, robot süpürgenin yeniden hareket ettiğini ve hoparlöründen ırkçı hakaretler söylemeye başladığını söyledi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Çin merkezli şirket durumun kendi sistemlerinden değil, müşterinin hesap bilgilerinin ele geçirilmesinden kaynakladığını öne sürdü. Yapılan açıklamada kasım ayında yayınlanacak güncellemeyle yazılımın daha güvenli hale geleceğini de belirtti. (NTV)

Kritik görevleri yerine getiren robot inşa ettilerKritik görevleri yerine getiren robot inşa ettiler

 

ChatGPT robotu ChatGPT robotu "Grok" olarak sunuluyor

 

Anne ve babalar yapay zekaya sağlık uzmanlarından daha fazla güveniyorAnne ve babalar yapay zekaya sağlık uzmanlarından daha fazla güveniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)