BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRBA faiz oranını değiştirmedi----

RBA faiz oranını değiştirmedi

RBA faiz oranını değiştirmedi
24 Eylül 2024 - 08:18 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı 2023 yılı Kasım ayından bu yana bulunduğu %4,35 seviyesinde sabit kaldı.

Avustralya Merkez Bankası (RBA), enflasyonun hedefin üzerinde kalmaya devam ettiği uyarısında bulunarak, piyasaların beklediği gibi politika faiz oranında bir değişikliğe gitmedi.

RBA'dan yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranı %4,35 seviyesinde tutuldu.

RBA'dan yapılan açıklamada, enflasyonun 2022'deki zirveden bu yana önemli ölçüde düştüğünü, çünkü yüksek Faiz oranlarının toplam talebi ve arzı dengeye yaklaştırmak için çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, "Ancak enflasyon hala %2–3 hedef aralığı orta noktasının oldukça üzerinde. Manşet enflasyonu, aylık TÜFE göstergesiyle ölçüldüğünde Temmuz ayında düştü. Manşet enflasyonunun federal ve eyalet yaşam maliyetindeki rahatlamanın bir sonucu olarak geçici olarak daha da düşmesi bekleniyor. Ancak, mevcut tahminlerimiz enflasyonun 2026'ya kadar hedefe sürdürülebilir bir şekilde dönmesini öngörmüyor. Yıl sonu terimleriyle, altta yatan enflasyon 11 çeyrek üst üste hedefin orta noktasının üzerinde oldu ve geçen yıl çok az düştü. " denildi.

RBA, önceliklerinin enflasyonun hedefe dönmesi olduğuğnun altını çizdi.

Açıklamanın sonunda, "Kurul, kararlarını yönlendirmek için verilere ve risklerin gelişen değerlendirmesine güvenmeye devam edecektir. Bunu yaparken, küresel ekonomi ve finans piyasalarındaki gelişmelere, iç talepteki eğilimlere ve enflasyon ve işgücü piyasası görünümüne yakından dikkat edecektir. Kurul, enflasyonu hedefe döndürme kararlılığında kararlılığını koruyacak ve bu sonuca ulaşmak için gerekeni yapacaktır. " denildi.

Fed yetkilisi Kashkari faiz indirimini değerlendirdi: Doğru kararFed yetkilisi Kashkari faiz indirimini değerlendirdi: Doğru karar

 

Çin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranlarını sabit tuttuÇin Merkez Bankası gösterge kredi faiz oranlarını sabit tuttu

 

BOJ faizi oranlarını sabit bıraktıBOJ faizi oranlarını sabit bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)