BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkQNB GM Tan'dan faiz açıklaması: İlk indirim ne zaman?----

QNB GM Tan'dan faiz açıklaması: İlk indirim ne zaman?

QNB GM Tan'dan faiz açıklaması: İlk indirim ne zaman?
15 Ekim 2024 - 08:41 www.finansgundem.com

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, "Merkez Bankası faiz indirimi için sinyal verdi. Biz son enflasyon verisinin ardından tahminimizi aralık veya ocak ayına çektik." dedi.

Dünyanın en değerli 40 bankası arasında yer alan QNB, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nin lider finansal kuruluşu ve Katar'ın en büyük bankası Qatar National Bank'ın uluslararası alanda tek marka altında büyüme stratejisi paralelinde, Türkiye'de de marka dönüşümüne gitti. Bankanın adı 'QNB' olarak değişti. QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan yapmış olduğu açıklamasında, "30 Haziran 2024 itibarıyla 1 trilyon 258 milyar TL'yi aşan aktif büyüklüğümüz, 436 şubemiz ve 12 bin çalışanımızla, istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz" diye belirtti.

FAİZ İNDİRİMİ İÇİN SİNYAL VERİLDİ

Yeni dönemde yürütülmesi planlanan ekonomi politikaları hakkında gerekli açıklamalarda bulunan QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan, "Gidilen yol doğru ve sürecin iyi yönetildiğini düşünüyoruz" diye belirtti.

Enflasyonda 20'li seviyelerin 2025 sonunda görüleceğini belirten QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan,

"Merkez Bankası faiz indirimi için sinyal verdi. Biz son enflasyon verisinin ardından tahminimizi aralık veya ocak ayına çektik. Merkez Bankası döviz rezervleri 150 milyar doları aştı. Nette 50 milyar doları buldu. Genel olarak süreç doğru gidiyor. Sürecin acısız olma ihtimali yok. Şirketler, bireyler bu sterilizasyon sürecinin acısını yaşayacak. Belli yerlerde sıkıntılar yaşayacağız"

ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE KAÇ?

Önemli açıklamalarına devam eden QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye'nin CDS'lerinin düştüğünü ve bununla beraber dünyada üç kez not artışı yapılan tek ülke olduğuna da dikkat çekti.

"Enflasyonda revize ettiğimiz yıl sonu tahmin yüzde 43. TL/doların da 36'lı seviyelerde olmasını öngörüyoruz" dedi.

QNB Finansbank GM Ömür Tan:  Verimsizliği dijitalleşme ve sürdürülebilirlikle aşabilirizQNB Finansbank GM Ömür Tan: Verimsizliği dijitalleşme ve sürdürülebilirlikle aşabiliriz

 

QNB Finansbank 'ünvan değişikliği' için oylama yapacakQNB Finansbank 'ünvan değişikliği' için oylama yapacak

 

QNB Finansbank'a Global Finance’ten üç yeni ödülQNB Finansbank'a Global Finance’ten üç yeni ödül

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)