BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPalm yağı en ucuz yemeklik yağı olma konumunu kaybetti----

Palm yağı en ucuz yemeklik yağı olma konumunu kaybetti

Palm yağı en ucuz yemeklik yağı olma konumunu kaybetti
26 Eylül 2024 - 09:21 www.finansgundem.com

Palm yağı, en büyük üretici ülkelerdeki üretimin azalması ve ana alternatifinin tedariğinin artması yüzünden dünyanın en ucuz yemeklik yağı olma konumunu kaybetti.

Soya, ayçiçeği ve kolza tohumu mahsullerinin aksine, palm yağı yıl boyunca hasat ediliyor ve üretim için daha az araziye ihtiyaç duyuyor, bu da genellikle daha ucuz olduğu anlamına geliyor.

Küresel arzın %85'ini oluşturan Endonezya ve Malezya palmiye plantasyonları zorluklarla karşı karşıya. Küçük çiftçiler yaşlanan ağaçları kesip yeniden dikmek konusunda isteksiz, zira yeni ağaçların meyve vermesi dört ila beş yıl sürebilirken soya fasulyesi için bu süre yaklaşık altı ay.

Palm yağı fiyatları bu yıl %10 artarken, soya fasulyesi yağı fiyatı ABD gibi ülkelerdeki daha iyi mahsul beklentileri nedeniyle yaklaşık %9 düştü. Yine de palm yağını pek çok sektör için cazip kılan benzersiz nitelikleri nedeniyle yakın ve orta vadede yapısal bir değişim olası görünmüyor.

Zeytinyağı ihracatında fon kesintisine son verildiZeytinyağı ihracatında fon kesintisine son verildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)