BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzgür Özel Suriye'ye gidiyor----

Özgür Özel Suriye'ye gidiyor

Özgür Özel Suriye'ye gidiyor
10 Temmuz 2024 - 13:15 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye lideri Esad arasında arabuluculuk yapabileceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Özel'in Beşar Esad ile görüşme isteği Şam yönetimi tarafından kabul edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Özgür Özel'in Suriye'yi ziyaret ederek Beşar Esad ile görüşme isteğinin Şam yönetimi tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Bulut, Şam yönetimi ile temasa geçtiklerini belirterek ziyarete ilişkin olumlu yanıt aldıklarını söyledi ve şu şekilde konuştu:

"Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede görüşme hangi tarih bunlar konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik Şam'dan da olumlu cevap geldi."

Özgür Özel ne demişti?

Özgür Özel, Erdoğan ile Esad arasında arabulucu olabileceğini ifade ederek "Önce Esad Türkiye ile masaya oturmaya ikna edilmeli. Ben Esad'ı masaya oturmaya ikna edebilirim. Yeter ki Erdoğan'ın böyle bir niyeti olsun. Erdoğan'ın son açıklamasından da görüyoruz ki bizim burada attığımız adımlar Erdoğan'ı da cesaretlendiriyor. Bu mesele Türkiye'nin en yakıcı sorunu, sığınmacı sorunu bizim öncelikli meselemiz" sözlerini kullanmıştı.

Ziyaret bu ay içinde yapılacak

Sözcü'nün haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel de MYK sonrası yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, temmuz ayı içerisinde Şam'a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyor. Çünkü bu sorunu Türkiye ile Suriye'nin masaya oturarak birlikte çözebileceğine inanıyoruz. Türkiye'nin artık bir sığınmacı sorunu olmasın diye, her kesimin irade ortaya koyması gerekiyor. Avrupa'dan kaynak bulunması noktasında Cumhuriyet Halk Partisi olarak gereken çabayı göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

Erdoğan'dan Suriye'yle Erdoğan'dan Suriye'yle "normalleşme" mesajı

 

 Erdoğan: Sokakları ateşe vermek kabul edilemez Erdoğan: Sokakları ateşe vermek kabul edilemez

 

Özgür Özel'den erken seçim açıklamasıÖzgür Özel'den erken seçim açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)