BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOrta sınıfın sıklıkla yaptığı finansal hatalar----

Orta sınıfın sıklıkla yaptığı finansal hatalar

Orta sınıfın sıklıkla yaptığı finansal hatalar
31 Temmuz 2024 - 18:40 www.finansgundem.com

Finansal açıdan eksik bilgi sahibi olmak, üstünden gelinebilecek hataların büyük sonuçlar doğurmasına neden olabilir. Bento Bucks haberi bu tür hataları basit bir dille açıklıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans dünyasında başarıya ulaşmak kolay değildir. Özellikle orta sınıf üyeleri istemeden kredi puanlarına zarar veriyor olabilir. Bento Bucks’ın haberinde sık sık yapılan finansal hatalar derleniyor.

1. Ödeme kaçırmak

Hayat zorlaştıkça faturaları ödemek zorlaşabilir. Ancak, kaçırılan tek bir ödeme bile kredi puanınıza zarar verebilir. Zira bankalar kaçırılan ödemelerinizi güvenilir olmayabileceğinizin bir işareti olarak görür. Bu bir yakınınızın doğum gününü unutmak gibidir. Bir kez bu hatayı yapsanız bile yakınınız sizi affedebilirler, ama mutlaka bir iz bırakır.

2. Yüksek kredi kartı bakiyeleri

Kredi kartı bakiyelerinizin maksimum seviyelere çıkması alacaklılar için net bir uyarı işaretidir. İmkanlarınızın ötesinde yaşadığınızın işareti anlamına gelir. Bakiyenizi düşük tutmak sınırlarınızı bildiğinizi gösterir. Açık büfede tabağınızı tepeleme doldurmamak kontrolün sizde olduğuna işaret eder.

3. Çok fazla kredi başvurusu yapmak

Her kredi başvurusu kredi raporunuzla ilgili bir soruşturmayı tetikler. Bu bir insandan çok fazla iyilik istemeye de benzer. Sonunda kötü bir intiba bırakır. Bu tuzaktan kaçınmak için kredi başvurularınızı zamana yayın.

4. Kredi raporlarını yok saymak

Kredi raporunuzu kontrol etmemek, evden çıkmadan önce aynada yüzünüzü kontrol etmemek gibidir. Hatalar ortaya çıkabilir ve kontrol etmezseniz bu hataları yakalayamazsınız. Düzenli kontroller, hataları kalıcı hasar vermeden önce tespit etmenize ve düzeltmenize yardımcı olabilir.

5. Eski kredi hesaplarının kapatılması

Eski kredi hesaplarını kapatmak düzenli bir davranış gibi görünebilir. Ancak kredi geçmişinizi kısaltabilir ve puanınızı düşürebilir. Bu bir miktar fotoğraf albümünüzü atmaya benzer. Geçmişinizin bir bölümünü kaybedersiniz. Uzun ve istikrarlı bir kredi ilişkisi göstermek için bu eski hesapları açık tutmak gerekir.

6. Kredi işlemleri için kefil olmak

Kredi alması için bir yakınınıza yardım eli uzatmak iyi hissettiriyor olabilir. Ancak borçlu kişi ödemeyi kaçırırsa sizin kredi puanınız darbe alır. Bu iki kişi tek bir bisiklete binmeye benzer. Bir kişi pedal çevirmeyi bırakırsa iki kişi de yavaşlar.

7. Kredi kartlarını akıllıca kullanmamak

Kullanılmayan bir kredi kartı, garajda bırakılan bir araba gibidir. Güvenli görünür, ancak zamanla kredi puanınıza zarar verebilir. Küçük, düzenli satın alımlar ve ardından hızlı ödemeler, kredi geçmişinizi aktif ve sağlıklı tutar.

8. Sık sık iş değiştirmek veya işten çıkarılmak

Sık iş değiştirmek meslek hayatında mükemmel uyum arayışını gösterebilir. Ancak bankalar bunu istikrarsızlık olarak görür. Tutarlı bir istihdam finansal istikrarın işaretidir. Bankalar için daha güvenli bir müşteri haline gelirsiniz.

9. Ceza ödememek

Park cezası gibi küçük cezaları ödememek kredi kuruluşları için önemli bir değişken olabilir. Bu bir geminin altındaki küçük bir deliğe benzer: Zamanla büyük bir soruna dönüşebilir.

10. Tek bir tür krediye sahip olmak

Çeşitlilik sadece hayatta değil kredilerinizde de oldukça önemlidir. Tek bir kredi kartına veya tek bir krediye güvenmek kredi sepetinizi sınırlar ve bu da kredi puanınızı etkileyebilir. Bu beslenmek için sadece elma yemek gibidir. Temel besinleri kaçırabilirsiniz.

11. Sağlık faturalarını gecikmeli yatırmak

Bazen sağlık harcamaları düzenli olarak ödenmezse çok ciddi seviyelere ulaşabilir. Faturaların ödenmesi geciktiğinde ve faturalar biriktiğinde ise kredi raporunuzda iz bırakabilir. Sağlık harcamalarını ödememek tedavi edilmezse enfeksiyona dönüşebilecek küçük bir yaraya benzer.

12. İnternetten aşırı alışveriş yapmak

Online alışverişler kolaylığı ve rahatlığı nedeniyle beklenmedik borç birikimlerine yol açabilir. Küçük işlemler birikir ve doğru yönetilmezse bütçenizi zorlayabilir. Bardağı damla damla doldurarak taşacak noktaya getirmek gibidir.

13. Küçük borçları görmezden gelmek

Küçük borçların görmezden gelinmesi kolaydır. Ancak bir termit koca bir evi istila edebilir. Ödenmemiş küçük borçlar da kredi kuruluşlarının dikkatini çekebilir ve derin finansal sorunlara sebep olabilir.

14. Finansal kurumları çeşitlendirmemek

Tek bir bankaya bağlı kalmak sadık bir müşteri gibi görünmenize neden olabilir. Ancak kredi çeşitliliğinizi sınırlar. Bu sadece tek bir besin grubundan beslenmek gibidir. Dengeli bir finans diyetinin faydalarından kaçınırsınız.

Evlenen çiftler finansal hayatlarını nasıl birleştirmeli?Evlenen çiftler finansal hayatlarını nasıl birleştirmeli?

 

Ramit Sethi açıkladı: Gençler nerede yanlış yapıyor?Ramit Sethi açıkladı: Gençler nerede yanlış yapıyor?

 

Zenginler servetlerini nasıl koruyor?Zenginler servetlerini nasıl koruyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)