BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÖlüm tarihini öngören "epigenetik saat" geliştirildi!----

Ölüm tarihini öngören "epigenetik saat" geliştirildi!

Ölüm tarihini öngören epigenetik saat geliştirildi!
02 Ekim 2024 - 08:48 www.finansgundem.com

New York merkezli biyoteknoloji şirketi Tally Health, yanak hücrelerindeki DNA değişikliklerini analiz ederek kişinin biyolojik yaşını ve ölüm riskini öngörebilen "CheekAge" adlı bir epigenetik saat geliştirdi.


CheekAge, tükürük örneklerinden elde edilen yanak hücrelerini analiz ederek, kişinin biyolojik yaşını ve DNA’sındaki değişiklikleri inceliyor. Araştırmalar, DNA'daki epigenetik değişimlerin ölüm oranıyla güçlü bir bağlantısı olduğunu ortaya koydu. Bu saat, bir yıl içinde ölüm riskini öngörmek amacıyla tasarlandı ve ölen bin 513 kişinin verileri üzerinde yapılan analizlerle geliştirildi.

Biyolojik yaş ve gerçek yaş arasındaki fark

Epigenetik saat, bireyin biyolojik yaşını genetik, stres, uyku düzeni, beslenme alışkanlıkları ve sigara kullanımı gibi faktörlere dayanarak değerlendiriyor. Bu nedenle, kişinin gerçek yaşından daha genç veya yaşlı olması mümkün. Uzmanlar, epigenetik saatin gelecekte daha geniş bir kitle üzerinde uygulanarak, ömür tahminlerinde kullanılabileceğini belirtiyor.

Uzmanlar uyarıyor: Sağlıklı yaşamı teşvik etmeli

King’s College London’dan Kök Hücre Bilimleri Profesörü Dusko Ilic, epigenetik saatlerin kesin tahminler yerine risk değerlendirmesi sağladığını vurgulayarak, "CheekAge’in ölüme odaklanmak yerine sağlıklı yaşlanmayı teşvik etmesi daha faydalı olur" dedi.

Bath Üniversitesi'nden Epigenetik Profesörü Adele Murrell ise DNA'daki değişikliklerin geri döndürülebilir olduğunu belirtti ve epigenetik saatlerin, insanlara daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri gerektiği konusunda uyarıcı olabileceğini söyledi.

Yarasaların varlığı değil, yokluğu tehlikeli: Bebek ölümleri artıyor!Yarasaların varlığı değil, yokluğu tehlikeli: Bebek ölümleri artıyor!

 

Oropouche Avrupa'ya sıçradı: Ölümcül hale geldi!Oropouche Avrupa'ya sıçradı: Ölümcül hale geldi!

 

Zirvede feci ölümZirvede feci ölüm

 

AB: Kayıtlara geçen en ölümcül yılAB: Kayıtlara geçen en ölümcül yıl

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)