BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOğul Buffett açıkladı: 144 milyar dolar nasıl hibe edilecek?----

Oğul Buffett açıkladı: 144 milyar dolar nasıl hibe edilecek?

Oğul Buffett açıkladı: 144 milyar dolar nasıl hibe edilecek?
24 Eylül 2024 - 17:50 www.finansgundem.com

Warren Buffett’ın ölümünden sonra tüm servetinin hibe edilmesinden çocukları sorumlu olacak. Buffett’ın ortanca çocuğu Howard, bu kadar yüksek bir meblağın yönetilmesinin kolay olmayacağını söyledi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett, yalnızca çılgınca başarılı yatırımlarıyla değil, aynı zamanda hayırsever çabalarıyla da ünlü. 'Omaha Kâhini' bu yaz 144 milyar dolarlık servetinin üç çocuğunun (Susan, Howard ve Peter) denetleyeceği bir hayır kurumuna aktarılacağını doğruladı.

Ancak 94 yaşındaki Buffett'ın ortanca çocuğu Howard, büyük paralar bağışlamanın göründüğü kadar kolay bir görev olmadığını söylüyor. Özellikle de fonların önemli bir etki yaratması bekleniyorsa.

Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmekle görevli milyarlarca dolarlık bir fonu denetlemek kıskanılacak bir görev gibi görünüyor olabilir. Ancak Warren Buffett da uzun zamandır bağış yapmanın kolay bir şey olmadığı konusunda uyarıyor. Bu sorumluluğu artık Buffett’ın çocukları da anlayabiliyor.

Howard Buffett geçen hafta Associated Press'e yaptığı açıklamada "Akıllıca yapmak istiyorsanız, bu konuda akıllı olmak istiyorsanız, para vermek o kadar kolay değil” dedi.

69 yaşındaki oğul Buffett, üç kardeşin yardımları hangi konulara odaklayacağı konusunda henüz ayrıntı veremeyeceğini, ancak görevi üstlendiklerinde bu kararları hızlı bir şekilde vereceklerini söyledi.

Buffett, “Size şu kadarını söyleyebilirim. Zamanı geldiğinde bir odada oturacağız ve oldukça hızlı bir şekilde konuyu çözeceğiz” açıklamasında bulundu.

Aile işletmeleri genellikle yüksek güce sahip hanelerde zorluklar ortaya çıkarabiliyor. Ancak ABD’nin Illinois eyaletinde kendi arazisini yetiştiren iş insanı, kardeşleriyle ortaklık kurmanın hayır işlerini daha başarılı hale getireceğini de sözlerine ekledi.

Buffett, “Bu sayede tüm kolektif deneyimlerimizi bir araya getireceğiz. Birileri bu parayı harcayacak. Birileri bu parayı hibe edecek. Bu yüzden, bu işin başka bir şekilde yapıldığını görmektense erkek ve kız kardeşimle bir ortaklıklı üzerinden yapmayı tercih ederim” açıklamasında bulundu.

Yapay zeka e-posta yazmak için 1 şişe su tüketiyorYapay zeka e-posta yazmak için 1 şişe su tüketiyor

 

ABD’den Visa’ya büyük dava!ABD’den Visa’ya büyük dava!

 

Kim Yo Jong'dan ABD'ye 'sınırsız nükleer güç' tehdidiKim Yo Jong'dan ABD'ye 'sınırsız nükleer güç' tehdidi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)