BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNot arttırımı için yeşil ışık!----

Not arttırımı için yeşil ışık!

Not arttırımı için yeşil ışık!
17 Mayıs 2013 - 13:53 www.finansgundem.com

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating not artırımına yeşil ışık yaktı

Önümüzdeki günlerde Türkiye ekonomisine ilİşkin raporunu açıklayacak olan Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating not artırımına yeşil ışık yaktı.
Finans Cafe programına telefonla katılan JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, birkaç aydır Türkiye’deki iyileşmelerin gündemlerine pozitif yansıdığını, yeni rating açıklamalarını ise bir kaç gün içinde yapacaklarını söyledi.
'KIRILGANLIK AZALDI'
Türkiye’nin görünümünü değerlendiren Ökmen, "Türkiye’de para politikalarının yönü özellikle 2012’den sonra büyümeyi destekleyici bir niteliğe büründü. Uluslararası koşulların mevcut pozisyonu Türkiye’de var olan riski, dış kırılganlık seviyesini biraz azalttı. Kamu maliyesinin dengeleri ekonomiyi destekleyici konumunu daha da güçlendirmiş oldu. Ekonomik parametrelerin dengeleri makro hedef ve beklentilerin gerçekleşme olasılığını artıracak bir pozisyona ulaşmış oldu.
Finansal piyasalarda gri ve belirsiz alanlar bir miktar azaldı. En önemlisi hükümetin orta vadeli plan ve program ve planlamaları, devam eden iç barış süreci, tüm sorunların temelini oluşturan tasarruf açıklarını azaltacak dinamikleri daha güçlü hale getirdi" diye konuştu.
BİRKAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLAYACAK
Ökmen tüm bunların sonucu olarak not artışının doğal hale geldiğini şöyle anlattı: "Tüm bunlar Türkiye’nin iyileştirmesini doğal bir sonuç haline getirmiş bulunmakta. Kendi iç prosedürlerimiz gereği birkaç gün sonra biz de kendi görüşümüzü açıklayacağız. Zaten buradan da anlıyorsunuz ne demek istediğimi."
Standard and Poor's'un de bir not artışına gideceğini düşündüğünü belirten Ökmen, "Ulusal ve uluslararası ekonomik finansal ve siyasi gelişmelere bağlı olarak Türkiye için not iyileştirmeleri veya not artışı metodolojik olarak çok kolay bir hale geldi ve doğal bir sonuç oldu. S&P’nin de bunun dışında kalacağını düşünmüyorum" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)