BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNetanyahu'dan BM kürsüsünde büyük küstahlık! Filistin'i yok saydı----

Netanyahu'dan BM kürsüsünde büyük küstahlık! Filistin'i yok saydı

Netanyahu'dan BM kürsüsünde büyük küstahlık! Filistin'i yok saydı
27 Eylül 2024 - 18:08 www.finansgundem.com

İsrail Başbakanı Netanyahu, büyük protestolar altında yaptığı konuşmada kullandığı fotoğraflarla 'vadedilmiş topraklar' propagandası yaptı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada soykırımı meşru gösteren yalanlarını sıraladı. 

Türk heyeti başta olmak üzere birçok delegenin protesto ettiği konuşmasında Netanyahu, İsraı̇l'ı̇n İran tarafından düzenlenen savaş cephelerı̇nde kendı̇nı̇ savunmak zorunda kaldığını söyleyerek, "Bı̇zi vurursanız, bı̇z de sı̇zi vururuz. İran'da İsraı̇l'ı̇n ulaşamayacağı yer yok" diye ekledi.

İsrail'in kendisini yok etmek isteyen “vahşi düşmanlar” karşısında yaşam mücadelesi vermesine rağmen barış arayışında olduğunu ifade eden başbakan, "Kazanıyoruz" diye konuştu.

Netanyahu, şunları söyledi: “Ülkem savaşta, yaşam mücadelesi veriyor. Kendimizi bu vahşi katillere karşı savunmalıyız. Düşmanlarımız sadece bizi yok etmek değil, ortak medeniyetimizi yok etmek ve hepimizi karanlık bir tiranlık ve terör çağına geri döndürmek istiyorlar.”

Netanyahu'nun konuşması sırasında gösterdiği haritalardan birinde Filistin toprağı Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nin tamamının "İsrail" olarak gösterildiği dikkati çekti.

İsrail ordusunun yaklaşık bir yıl önce AA'ya yaptığı açıklamayla yalanladığı "Hamas 7 Ekim'de bebekleri yaktı" yalanını tekrarlayan Netanyahu, Tel Aviv yönetiminin öldürdüğü kadın, çocuk ve yaşlılara hiç değinmeden Gazze ve Lübnan'da "kendilerini savunduklarını" öne sürdü.

Netanyahu, Gazze Şeridi'nde 1 yıla yakın süredir devam eden saldırılarında 16 bin 500'den fazla çocuk 11 binden fazla kadının can vermesine rağmen, "dünyada hiçbir ordunun dikkat etmediği kadar sivil kayıpları önlemek için çabaladıklarını" savundu.

 İran'a gözdağı

İsrail'in BM Daimi Temsilciliği tarafından davet edilen ve locada bulunan misafirler ise sık sık Netanyahu'yu alkışladı. Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esir ailelerinin de yer aldığı locadaki İsrail'in davetlileri Netanyahu'nun konuşmasını alkışlar ve tezahüratlarla ara ara kesti.

Netanyahu, ülkesinin Suudi Arabistan ile normalleşme anlaşması imzalamak istediğini belirterek bunun "Orta Doğu'ya barış getireceğini" savundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, burada uluslararası hukuka göre Filistin toprağı olan Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni "İsrail" olarak gösteren bir harita gösterdi.

Ayrıca, Suudi Arabistan delegasyonunun Netanyahu'nun konuşması sırasında Genel Kurul salonunda bulunmaması dikkati çekti.

Yaklaşık 34 dakika süren konuşmasında çoğunlukla İran'a yüklenen, Gazze ve Lübnan'daki saldırılarını savunan Netanyahu, 7 Ekim 2023'ten itibaren 7 cephede İran'ın vekilleri ile savaştıklarını savundu.

Netanyahu, "İran’a bir mesajım var; bizi vurursanız biz de sizi vururuz. Orta Doğu’da erişemeyeceğimiz bir yer yok." sözleriyle Tahran'ı tehdit etti.

Dünya ülkelerinin İran'ın nükleer programına karşı mücadelede İsrail'e destek olmaktansa İsrail'in yanında yer alması gerektiğini söyleyen Netanyahu, "İran'ın nükleer silaha sahip olmaması için İsrail elinden geleni yapacaktır." dedi.

İsrail'in Lübnan'daki saldırılarına devam edeceği mesajını veren Netanyahu, Gazze'deki söylemine benzer biçimde "Hizbullah'ın roketlerini hastanelere, okullara, evlere sakladığını" savunarak buraların hedef alınabileceğini ima etti.

Netanyahu, Hizbullah'ın füze kapasitesini büyük oranda yok ettiklerini "tüm hedefleri gerçekleşene kadar Hizbullah'ı geriletmeye devam edeceklerini" söyledi.

BM ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne hakaret

Netanyahu konuşmasında BM'yi ve Uluslararası Ceza Mahkemesini de antisemitizm ile suçladı. 

BM'de Netanyahu protestosu: Türk heyeti salonu terk etti!BM'de Netanyahu protestosu: Türk heyeti salonu terk etti!

 

Netanyahu: Lübnan'a saldırılar devam edecekNetanyahu: Lübnan'a saldırılar devam edecek

 

Erdoğan'ın sözleri dünya basınında geniş yankı uyandırdıErdoğan'ın sözleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)