BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNagel'den enflasyon yorumu: Yüzde 2'ye düşecek----

Nagel'den enflasyon yorumu: Yüzde 2'ye düşecek

Nagel'den enflasyon yorumu: Yüzde 2'ye düşecek
15 Eylül 2024 - 23:33 www.finansgundem.com

ECB üyesi Joachim Nagel, enflasyonla mücadelede tetikte olunması gerektiğini, rakamların henüz istenilen seviyede olmasa da yüzde 2 hedefine gelecek yılın sonuna kadar ulaşılabileceğinden 'emin' olduğunu açıkladı.

Bundesbank Başkanı ve Avrupa Merkez Bakası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Joachim Nagel, politika yapıcılarının, tüketici fiyatlarındaki büyümenin gelecek yılın sonuna kadar yüzde 2'ye düşme yolunda ilerlemesine rağmen tetikte olmaları gerektiğini söyledi.

"Bu yıl ve gelecek yıl için enflasyon tablosuna bakarsak, hedefimize en geç 2025'in sonunda ulaşacağımızı varsayıyoruz" diye konuşan Nagel, "Ancak şunu da biliyorum ki - ne yazık ki enflasyonda durum böyle - odaklanmaya devam etmeliyiz çünkü bir merkez bankası olarak enerji fiyatları gibi kontrol edemeyeceğimiz pek çok şey var" dedi.

Nagel, gelecek yılın sonuna kadar yüzde 2'ye ulaşılabileceğinden "oldukça emin" olduğunu ve 12 Eylül'de borçlanma maliyetlerini düşürmenin bu görüşle "tutarlı" olduğunu ekledi. Yine de, enflasyon konusunda "henüz olmak istediğimiz yerde değiliz" dedi. 

Nagel, enflasyonun geçmişte "açgözlü bir canavar" olduğunu, ancak artık bu şekilde tanımlanamayacağını söyledi.

ECB üyesi Villeroy: Faizler kademeli olarak düşürülmeliECB üyesi Villeroy: Faizler kademeli olarak düşürülmeli

 

ECB <a href=faiz kararını açıkladı" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/9/12/1816989/1816989.jpg?v=1726432480" width="161" height="122" />ECB faiz kararını açıkladı

 

Nagel: Euro Bölgesi enflasyonu doğru yönde ilerliyorNagel: Euro Bölgesi enflasyonu doğru yönde ilerliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)