BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMusalem: Fed faiz oranlarını kademeli olarak düşürmeli----

Musalem: Fed faiz oranlarını kademeli olarak düşürmeli

Musalem: Fed faiz oranlarını kademeli olarak düşürmeli
30 Eylül 2024 - 07:28 www.finansgundem.com

Louis Fed Başkanı Alberto Musalem, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini belirtti. Musallem, ''söz konusu olan freni gevşetmek. Bu, politikayı kademeli olarak daha az kısıtlayıcı hale getirmekle ilgili" dedi

Louis Fed Başkanı Alberto Musalem Cuma günü yaptığı açıklamada, geçen hafta yarım puanlık faiz indiriminin "güçlü ve net mesajı" olarak nitelendirdiği ve desteklediğini söylediği açıklamanın ardından ABD merkez bankasının faiz oranlarını "kademeli olarak" düşürmesi gerektiğini söyledi.

Musalem, "Benim için bu aşamada söz konusu olan freni gevşetmek. Bu, politikayı kademeli olarak daha az kısıtlayıcı hale getirmekle ilgili" dedi.

Musalem Financial Times'a verdiği röportajda. Ekonomi ya da işgücü piyasası beklediğinden daha fazla zayıflarsa, "daha hızlı bir Faiz indirimi uygun olabilir" ifadelerini de kullandı.

Nisan ayında St Louis Fed'in başkanı olan ve önümüzdeki yıl Federal Açık Piyasa Komitesi'nde oy hakkına sahip bir üye olacak olan Musalem'in yorumları, Fed'in 2020'nin başlarında Covid-19'un başlangıcından bu yana ilk gevşeme döngüsünü başlatmak için daha geleneksel bir çeyrek puanlık indirimden vazgeçerek faizlerden yarım puan düşürmesinden iki haftadan kısa bir süre sonra geldi.

Fed Başkanı Jay Powell'ın dünyanın en büyük ekonomisinin gücünü korumayı ve enflasyonun gerilemesiyle birlikte işgücü piyasasındaki zayıflığı önlemeyi amaçladığını söylediği bu jumbo indirim, gösterge faiz oranlarını yüzde 4,75 ila yüzde 5 arasında bıraktı.

Cuma günü, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi Ağustos ayında yıllık yüzde 2,2 ile beklenenden daha fazla düştü. Eylül ayında kesintiyi destekleyen Musalem, işgücü piyasasının son aylarda soğuduğunu kabul etti, ancak düşük işten çıkarma oranı ve ekonominin temel gücü göz önüne alındığında görünüm hakkında olumlu kaldı. İş sektörünün genel olarak "sağlam" faaliyetlerle "iyi bir yerde" olduğunu söyledi ve toplu işten çıkarmaların "yakın" görünmediğini de sözlerine ekledi. Yine de Fed'in faizleri daha hızlı düşürmesini gerektirebilecek risklerle karşı karşıya olduğunu kabul etti.

Çin'in imalat ve hizmet faaliyetleri daraldıÇin'in imalat ve hizmet faaliyetleri daraldı

 

Madrid'de olaylı derbide puanlar paylaşıldıMadrid'de olaylı derbide puanlar paylaşıldı

 

İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyorİstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)