BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMilton Kasırgası 60 milyar dolarlık kayba yol açabilir----

Milton Kasırgası 60 milyar dolarlık kayba yol açabilir

Milton Kasırgası 60 milyar dolarlık kayba yol açabilir
09 Ekim 2024 - 13:17 www.finansgundem.com

Milton Kasırgası'nın küresel sigorta endüstrisi için 60 milyar dolarlık bir kayba yol açabileceği ve 2025 reasürans fiyatlarında bir artış yaratarak bazı sigorta şirketlerinin hisselerini artırabileceği belirtildi.

ABD'de Helene Kasırgası'nın ardından Florida eyaletinde Milton Kasırgası'nın etkili olması bekleniyor. Milton Kasırgası'nın Florida'ya ulaşmasına saatler kala ABD'liler bölgeyi boşaltmaya devam ediyor. Son 20 yılın en güçlü kasırgası olduğu gözlemlenen Milton Kasırgası'nın Florida'ya çarşamba akşamı ulaşması bekleniyor.

RBC Capital, Milton Kasırgası'nın küresel sigorta endüstrisi için 60 milyar dolarlık bir kayba yol açabileceğini ve 2025 reasürans fiyatlarında bir artış yaratarak bazı sigorta şirketlerinin hisselerini artırabileceğini söyledi.

Kıyı bölgelerinde bir milyondan fazla kişi tahliye emri altında. 60 milyar dolarlık bir kaybın 2022 yılında Florida'yı vuran Ian Kasırgası'ndan kaynaklanan kayıplara benzer olacağını belirten RBC analistleri, Milton için yapılan bu tahminin sigorta sektörü için "çok yönetilebilir" olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

RBC analistleri, "Piyasa, Ian Kasırgası'nın 2022'deki 60 milyar dolarlık sektör kaybına benzer bir etkiyi fiyatlandırıyor gibi görünüyor"

Swiss Re Enstitüsü'ne göre Ian, 2005'teki Katrina Kasırgası'nın ardından bir kasırgadan kaynaklanan ikinci en büyük sigortalı kayıptı.

ABD'de kasırga alarmı: 100 yılın en büyüğü olacakABD'de kasırga alarmı: 100 yılın en büyüğü olacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)