BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez'den sterilizasyon adımı: TL'de gün içi depo ihaleleri----

Merkez'den sterilizasyon adımı: TL'de gün içi depo ihaleleri

Merkez'den sterilizasyon adımı: TL'de gün içi depo ihaleleri
01 Ağustos 2024 - 15:21 www.finansgundem.com

TCMB'nin bankacılıkta likidite fazlası henüz sürerken ek olarak gün içinde Türk lirası depo ihaleleri açabileceği tahmin ediliyor.

Bankacılık sisteminde likidite fazlası devam ederken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni bir hamleye hazırlanıyor.

Bloomberg HT'nin kaynaklardan edindiği bilgiye göre, TCMB bankalara yolladığı yazı ile, ihtiyaç görülmesi durumunda 11.00-11.30 saatlerindeki Türk lirası depo ihalelerine ek olarak gün içinde Türk lirası depo ihaleleri açabileceğini bildirdi.

Bankacılık sisteminde 30 Temmuz'da 347,5 milyar TL ile mayıs ayından bu yana en yüksek likidite fazlası kaydedilmişti.

TCMB'nin son faiz toplantısında verilen mesajlar da likidite sterilizasyonu çalışmalarının devam edeceğine işaret etmişti.

PPK özeti

Toplantının karar metninde kredi büyümesi ve kompozisyonu göz önünde bulundurularak makro finansal istikrarı ve parasal aktarım mekanizmasını destekleyecek şekilde yabancı para kredilere yönelik ek önlemler alındığını hatırlatan TCMB kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizmasının ilave makroihtiyati adımlarla desteklenmeye devam edileceğini belirtti.

Likidite koşullarını yakından izlediğini söyleyen TCMB sterilizasyon araçlarının gerektiğinde çeşitlendirilerek etkin şekilde kullanılacağını ifade etti.

JPMorgan’dan TCMB tahminiJPMorgan’dan TCMB tahmini

 

TCMB Başkan Yardımcısı Akçay: <a href=Faiz indirimi gündemde değil" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/7/26/1809395/1809395.jpg?v=1722515040" width="161" height="122" />TCMB Başkan Yardımcısı Akçay: Faiz indirimi gündemde değil

 

Merkez Bankası rezervlerinde gerilemeMerkez Bankası rezervlerinde gerileme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)