BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMark Cuban: Yavru köpeğim yapay zekadan daha akıllı----

Mark Cuban: Yavru köpeğim yapay zekadan daha akıllı

Mark Cuban: Yavru köpeğim yapay zekadan daha akıllı
02 Ekim 2024 - 16:59 www.finansgundem.com

Yatırım dünyasının önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Mark Cuban yapay zekanın henüz yavru köpeği kadar bile zeki olmadığına dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü milyarder Mark Cuban’a göre yapay zeka teknolojisinin dünyayı değiştirmesi için katetmesi gereken çok uzun bir yol var. Ünlü milyarder Cuban Wired’daki röportajında, “Akıllı köpek yavrularının bugün veya yakın gelecekte yapay zekadan daha zeki olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Cuban gözlerinin görmemesi durumunda kendisini üç blok öteye götürmesi için bir köpeğe mi yoksa yapay zeka ile yönlendirilen bir arabaya mı daha çok güvenileceğini sordu. Ünlü milyarder bu soruya kendi cevabınınsa köpekten yana olduğunu belirtiyor.

Cuban "Bir köpeğin sorunları hissedebileceğini", oysa kendi kendine giden bir arabanın zihnini düşmanca olanı algılayamayacağını öne sürüyor.

Fortune’un haberine göre, Cuban şüpheciliği konusunda yalnız değil. Amerikalıların %93'ü söz konusu araçlarla ilgili endişelerini bildiriyor. OnePoll tarafından 2.000 kişiyle yapılan bir Forbes Advisor anketinde güvenlik ve teknoloji arızaları ana endişeler olarak gösteriyor.

Yapay zeka otomobiller gerçekten de şimdiden arkalarında kötü bir iz bırakıyor. Yolu insanlarla paylaşan yapay zeka kriz durumlarında adeta çuvallıyor. Araçlar bir sorunla karşılaştıklarında sorunu çözmek yerine genellikle durmayı tercih ediyor.

Yine de yapay zeka tarafından yönetilen araçlar eskisi gibi bir hayal değil. Fortune haberine göre eskiden Google’ın sürücüsüz araba projesi olarak bilinen Waymo 15 yıl içerisinde yavaş yavaş kullanılabilir kale geldi. Şirket verilerine göre Los Angeles, Phoenix ve San Francisco’da haftalık yolcular 50 bine ulaştı. Ancak bu yolculukların hepsi harika değildi. ABD resmi kurumlarına göre sabit nesnelere çarpma ve yol işaretlerini görmezden gelme nedeniyle Waymo araçları 22 ayrı kazaya karıştı.

Cuban yapay zekanın köpeği kadar uysal olmayabileceğini de belirtiyor. Köpeği Tucks’ı örnek veren ünlü milyarder, “Tucks’ı alıp bir problemle karşılaştırdığımda o bu sorunu çabucak çözecektir. Yapay zekaya bir video izlettirdiğimde hiçbir fikri olmayacak. Bunun uzunca bir süre de değişeceğini sanmıyorum” dedi.

Yapay zekanın sürekli olarak halüsinasyon görmesine rağmen yatırımcılar ve üst düzey yöneticiler teknolojiye yatırım yapmakta ısrar ediyor. Cuban da köpeği Tucks’tan daha zeki olmamasına rağmen yapay zekanın risk getirisi yüksek bir bahis olduğunu kabul ediyor.

Cuban CNBC’de eylül ayında yaptığı bir açıklamada, “Askeri hâkimiyetimiz, dünyadaki yerimiz yapay zekaya yatırım yapma yeteneğimize bağlı. Nokta. Yapay zeka teknoloji savaşanı kim kazanırsa en iyi orduya o sahip olacak. Bu konuda hiç şüphe yok” ifadelerine yer vermişti.

Çin ekonomisinin eksik iki parçasıÇin ekonomisinin eksik iki parçası

 

TEKNOFEST heyecanı Adana'da başladıTEKNOFEST heyecanı Adana'da başladı

 

ECB Başkanı Lagarde'dan yapay zeka uyarısı: Kırılganlıklara neden oluyorECB Başkanı Lagarde'dan yapay zeka uyarısı: Kırılganlıklara neden oluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)