BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMahfi Eğilmez'den 'stagflasyon' uyarısı----

Mahfi Eğilmez'den 'stagflasyon' uyarısı

Mahfi Eğilmez'den 'stagflasyon' uyarısı
12 Ağustos 2024 - 19:21 www.finansgundem.com

Ekonomist Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından ‘Stagflasyon’ uyarısında bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün haziran ayı işsizlik verilerini açıkladı. Buna göre; mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı haziranda yüzde 9,2 seviyesinde gerçekleşti. Böylece işsizlik oranı böylece Temmuz 2023'ten bu yana en yüksek seviyeye çıkarak 11 ayın zirvesini gördü.

'Ekonomi stagflasyona gidiyor'

İşsizlik rakamlarının açıklanmasının ardından Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, X (Twitter) hesabından önemli bir değerlendirme yaptı. Duayen iktisatçı Eğilmez, sanayi üretiminin düşmesine ve işsizliğin artmasına ilişkin “Ekonomi stagflasyona gidiyor” yazdı.

Stagflasyon nedir?

Stagflasyon, stagnasyon ile enflasyonun aynı anda görüldüğü ve bu iki terimin ingilizcede birleştirilmesi ile elde edilmiş bir ekonomik durumdur. İşsizlik oranı artarken, fiyatlar da yükselmeye devam eder. Stagnasyon, enflasyondaki artışın sürmesi ve işsizliğin de yükselmesi durumunu ifade eder.

İşsizlik 11 ayın zirvesindeİşsizlik 11 ayın zirvesinde

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Süavi12 Ağustos 2024 21:20

    Faizlerin artması gerekirken beceriksiz liyakatsız çapsız ekonomistler indirdiler dövizin enflansyon kadar yükselmesi gerekirken sürekli baskıladılar hem ekonomiyi hem ülkeyi krize soktular

  • başka şansları yoktu13 Ağustos 2024 16:24

    başka şansları yok. Çünkü ne kadar ertelersen o kadar iyi düşüncesindeler. Çünkü faizleri yükseltseler firmalar kredi bulmakta zorlanacak. Borçluların borçları artacak Kamu maliyesi zaten borçla dönüyor. Maliyetleri yükseltecekler. belki o durumda kriz erken gelip daha sönük geçecekti. erteledikçe krizin boyutları da büyüyor. Zaten bir dahaki dönemde ne yaparlar bilmiyorum ama diyelim ki bu iktidar kazanamadı. Gelecek olan adama yokuş aşağı gitmekte olan freni patlak kamyon devretmiş olacaklar. anlayacağınız dolar 10 tL yi aşarsa yüzüme tükürün diyen zihniyetin doları 18 TL den bir gecede 12 TL ye düşüren zihniyet kazandıkça kazanırken milyonlar kaybediyor.