BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'un partisinde "aşırı sağ" istifası----

Macron'un partisinde "aşırı sağ" istifası

Macron'un partisinde aşırı sağ istifası
27 Eylül 2024 - 20:34 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans'ın üyelerinden, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Fransız üyesi Pascal Canfin istifa etti

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Fransız üyesi Pascal Canfin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans'ın aşırı sağın isteklerine bağlı bir hükümeti desteklediği gerekçesiyle parti yönetiminden istifa ettiğini duyurdu.

Canfin, X hesabından yaptığı açıklamada, Rönesans Genel Sekreteri Stephane Sejourne'ye parti yönetiminden istifa ettiğine dair mektubu ilettiğini belirtti.

"7 Temmuz'dan bu yana alınan kararlarla ilgili çok fazla fikir ayrılığım var" ifadesini kullanan Canfin, söz konusu mektubu da paylaştı.

İstifa mektubunda, AP'deki liberal eğilimli siyasi grup Renew Europe ve Avrupa İçin Birlik delegasyonunun Avrupa düzeyinde yürüttüğü çalışmaların içinde kendini görmeye devam ettiğini belirten Canfin, şunları kaydetti:

"7 Temmuz'dan bu yana alınan kararlar, genel seçimlerin sonuçlarına ve bizi en kötüsünden koruyan cumhuriyet cephesinin dinamiğine uymuyor. Bugün Rönesans, çoğunlukla sağ eğilimli bir hükümeti destekliyor ve bu hükümetin varlığı (aşırı sağcı parti) Ulusal Birlik'in isteğine bağlı."

AP vekili Canfin, hükümetin atanmasının ardından geçen günlerin bu stratejinin ne kadar toksik sonuçları olduğunu ispat ettiğini belirtti.

Canfin, Rönesans partisi üyesi olmaya devam edecek.

Fransa'daki seçim ve başbakan atama süreci

Macron, aşırı sağın Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerindeki galibiyetinin ardından Meclisi feshederek, 30 Haziran ve 7 Temmuz'da genel seçime gitmişti.

Solun ittifakı Yeni Halk Cephesi'nin (NFP) en fazla milletvekili çıkardığı seçimlerde hiçbir parti ya da ittifak salt çoğunluk olan 289 milletvekiline ulaşamamış ve seçimler Fransa tarihinin en parçalı Meclis tablosunu ortaya çıkarmıştı.

Macron, ülkesinin ev sahipliği yaptığı 2024 Paris Olimpiyatları boyunca hükümet kurma müzakerelerini askıya almıştı.

Hükümet kurulmasına ilişkin görüşmeleri 23 Ağustos'ta başlatan Macron, seçimin galibi solcu ittifakın ortak başbakan adayı Lucie Castets'i atamayı reddederek, 5 Eylül'de Michel Barnier'yi başbakan olarak atamıştı.

Macron'un Macron'un "aşırı sağcı" tercihine protesto

 

Macron karşıtı binlerce kişi gösteriler düzenlendiMacron karşıtı binlerce kişi gösteriler düzenlendi

 

Macron'un azledilmesi talebi mecliste görüşülecekMacron'un azledilmesi talebi mecliste görüşülecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)