BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'dan İsrail'e silah ambargosu çağrısı----

Macron'dan İsrail'e silah ambargosu çağrısı

Macron'dan İsrail'e silah ambargosu çağrısı
05 Ekim 2024 - 18:01 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bir radyo kanalında yaptığı konuşmada İsrail'e yapılan silah sevkiyatının durdurulması gerektiğini ifade etti

Agence France-Presse'in Cumartesi günü aktardığına göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması çağrısında bulundu.

France Inter radyosuna konuşan Macron, “Bence bugün öncelikli olan siyasi çözüme geri dönmemiz ve Gazze'de savaşmak üzere [kullanılan] silah sevkiyatını durdurmamızdır,” dedi ve Fransa'nın artık İsrail'e silah göndermediğini de sözlerine ekledi.

“Fransa hiç silah vermiyor,” diyen Macron, bundan iki hafta önce Dünya Yahudi Kongresi (WJC) Başkanı Ronald S. Lauder ile başkent Paris'teki Élysée Sarayı'nda bir araya gelmişti. Bu görüşmede, Fransa'nın Yahudi toplumunu etkileyen konuların yanı sıra devam eden İsrail-Gazze çatışması ve rehinelerin durumu ele alnmıştı.

Nisan ayında Fransa'da silahlı kuvvetlerden sorumlu bakan Sebastien Lecornu, Fransa'nın İsrail'e yaptığı ihracatın, Fransa'nın savunma ihracatının sadece küçük bir yüzdesini (0,2) temsil ettiğini ileri sürmüştü.

Buna göre, 2022'deki toplam 27 milyar euro savunma bütçesinden silah teslimatları için yaklaşık 15 milyon euro kullanıldığı belirtildi.

Uluslararası Af Örgütü'nün Fransa'daki başkanı Jean-Claude Samouiller, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a hitaben geçtiğimiz Şubat ayında mektup yayınlayarak İsrail'e yapılan tüm silah ve askeri teçhizat satışlarının askıya alınmasını istemişti.

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (La France Insoumise, LFI) partisinden milletvekilleri, Fransa'nın İsrail'e askeri ihracatının devam etmesi nedeniyle hükümet üyelerini uzun zamandır eleştiriyordu.

Macron'un son açıklamaları, 10 yıllık bir anlaşma kapsamında İsrail'e her yıl 3,4 milyar euro askeri yardım yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile çelişiyor.

Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı'nın konuşması sırasında binlerce protestocu, Gazze ve Lübnan'daki savaşların sona ermesi talebiyle Paris'in merkezinde toplandı.

Cumartesi günü Roma, Brüksel, Londra ve Atina'da da binlerce kişi sokaklara dökülerek, Gazze'de yaklaşık bir yıldır devam eden savaşın sona ermesi için çağrıda bulundu.

Macron'un popülaritesi en düşük seviyedeMacron'un popülaritesi en düşük seviyede

Macron'un partisinde Macron'un partisinde "aşırı sağ" istifası

Macron'un Macron'un "aşırı sağcı" tercihine protesto

Bahçeli'den açıklamalar: İsrail, Sinan Ateş, DEM Parti...Bahçeli'den açıklamalar: İsrail, Sinan Ateş, DEM Parti...

ABD İsrail'e sattığı silahların kötüye kullanımını görmezden mi geliyorABD İsrail'e sattığı silahların kötüye kullanımını görmezden mi geliyor

İsrail'dan Lübnan'a 'Apache'li saldırıİsrail'dan Lübnan'a 'Apache'li saldırı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)