BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakLondra’nın en pahalı evleri alıcı bulamıyor----

Londra’nın en pahalı evleri alıcı bulamıyor

Londra’nın en pahalı evleri alıcı bulamıyor
23 Eylül 2024 - 17:46 www.finansgundem.com

İngiltere’de İşçi Partisi’nin seçimleri kazanması üst sınıf emlak piyasasını olumsuz etkiledi. Vergilerin artacağı konusunda endişelenen zenginler bütçe yasası netleşene kadar Londra’dan uzak duruyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere üst sınıf gayrimenkul piyasasına olan talep geriledi. Fortune’un haberine göre, gayrimenkul firması Knight Frank’in konuyla ilgili raporu 12 ay öncesi temmuz ayına göre 10 milyon sterlinin üzerindeki konut satışlarının %22 daha az olduğunu gösteriyor.

En pahalı mülkler içinse tablo daha kasvetli. Rapora göre geçen yıl 30 milyon sterlinin üzerinde 38 konutun satışı yapılırken bu yılsa aynı segmentte sadece 10 satış gerçekleşti. Londra’daki süper birinci sınıf satış hacmi Temmuz 2023’te sona eren bir yıllık dönemdeki 4,3 milyar sterlinden temmuz ayına kadar olan 12 ayda 2,77 milyar sterline geriledi.

Gayrimenkul firması Black Brick’in Kurucusu ve Satın Alma Temsilcisi Camilla Dell, “Londra’nın merkezindeki duyarlılık önemli ölçüde azaldı. Mevcut piyasa, mevcut stok hacmi, fiyat indirimleri ve satıcılardan gelenlere bakıldığında piyasadaki gerginlik açısından gördüklerim bana bir miktar Küresel Finans Krizi’ni hatırlatıyor” ifadelerine yer verdi.

Gayrimenkul yatırımcıları piyasalardaki belirsizliği önemli ölçüde temmuz ayında sona eren seçimlere bağlıyor. Büyük bir zafer kazanan İngiltere İşçi Partisi on yıldan fazla bir süredir iktidarda olan Muhafazakarlardan daha yüksek oy aldı. Yüksek faiz oranlarına dair beklentiler baskılandı. İngiltere Merkez Bankası dört yıl içerisindeki ilk faiz indirimini bu ağustos ayında gerçekleştirdi.

Knight Frank’in Londra Super Prime Gayrimenkul Satış Başkanı Stuart Bailey yeni hükümetin seçilmesi sonrası belirsizliğin arttığına dikkat çekti. Bailey özellikle de yeni bir vergi rejimini çevreleyen belirsizliğe işaret etti. İşçi Partisi hükümeti tarafından 30 Ekim’de açıklanacak olan yeni bütçede sermaye kazançları ve veraset vergisi gibi vergilerde olası artışlar öngörülüyor.

Yeni hükümetin İngiltere’de yaşayan ancak Birleşik Krallık dışındaki gelirleri için vergi ödemeyen 74.000 kişi için vergi sistemini elden geçireceği de tahmin ediliyor. Söz konusu 74.000 kişi arasında dünyanın en zengin insanlarından bazıları da bulunuyor. 2022’de yapılan bir araştırmaya göre İngiltere’nin en çok kazanan bankacılarının %20’si vergi ödemiyor.

Gayrimenkul uzmanları yüksek vergiler konusundaki belirsizliklerin ve cevapsız kalan soruların varlıklı yabancı alıcıları endişelendirdiğini belirtiyor.

Bailey, “Bütçe konusu insanları bekle-gör yönetimini uygulamaya zorluyor. Dolayısıyla tablonun iyi, kötü veya çirkin olması önemli değil. Mesele şu ki mevcut ortam belirsiz ve bu yüzden insanlar şu sıralar tereddüt ediyor” açıklamasında bulundu. Gayrimenkul uzmanı fiyatlandırmada 10 yıllık bir düşüş döngüsünün alt ucuna ulaşıldığını ve satıcıların anlaşmaları tamamlayabilmek için fiyat düşürdüğünü de sözlerine ekledi.

Almanya'da konut fiyatlarında 2 yıl sonra bir ilk!Almanya'da konut fiyatlarında 2 yıl sonra bir ilk!

 

Moskova'da 17 yeni AVM açılıyor!Moskova'da 17 yeni AVM açılıyor!

 

İngiltere'de konut fiyatları Eylül'de ivme kazandıİngiltere'de konut fiyatları Eylül'de ivme kazandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)