BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLibya'da Merkez Bankası yeni yönetimi eleştiriliyor----

Libya'da Merkez Bankası yeni yönetimi eleştiriliyor

Libya'da Merkez Bankası yeni yönetimi eleştiriliyor
19 Ağustos 2024 - 20:13 www.finansgundem.com

Libya Devlet Yüksek Konseyi ve Temsilciler Meclisi, Merkez Bankasında yeni yönetime karşı

Libya Devlet Yüksek Konseyi ve Temsilciler Meclisi (TM), Başkanlık Konseyinin, Merkez Bankasına yeni bir yönetim kurulu atanması kararına karşı olduklarını ve eski Başkan Sıddık el-Kebir'in görevinde kalması gerektiğini açıkladı.

Yerel basına göre, Devlet Yüksek Konseyi ve TM Başkanı Akile Salih, meclis oturumunda yaptığı konuşmada, Merkez Bankasında yeni bir yönetime karşı olduklarını ifade etti.

Başkanlık Konseyinin 2021 Cenevre Anlaşması'na göre, Merkez Bankası Başkanı'nı atama ya da görevden alma yetkisinin olmadığını savunan ve Merkez Bankası'yla ilgili Başkanlık Konseyi'nin kararına Temsilciler Meclisinin karşı olduğunu dile getiren Salih, "Sıddık el-Kebir, ülkedeki yüksek makamlara ilişkin Devlet Yüksek Konseyi ile bir anlaşmaya varılana dek Merkez Bankasının başında kalmayı sürdürecektir" dedi.

Salih, Merkez Bankasına yeni bir isim atanması ya da dokunulması durumunda, bunun Libya'nın dışarıdaki hesaplarının dondurulma ihtimaline sebep olacağı uyarısında bulundu.

Devlet Yüksek Konseyi de benzeri bir tutum alarak, Kebir'in Merkez Bankası Başkanlığında kalmasını istedi.

"Başkanlık Konseyi'nin yeni bir isim atama kararı dikkate alınmaz, bir değeri yoktur ve yok hükmündedir" denilen Devlet Yüksek Konseyi açıklamasında, Başkanlık Konseyinin böyle bir yetkisinin olmadığı savunuldu.

Başkanlık Konseyi, dün yaptığı yazılı açıklamada, Libya Merkez Bankasına yeni başkan seçilmesi ve yeni yönetim kurulu oluşturulmasına ilişkin kararın yürürlüğe konmasına oy birliğiyle karar verildiğini duyurmuştu.

Açıklamada, kararın ülkede mali ve ekonomik istikrarın sağlanması, Merkez Bankasının görevlerini verimli ve etkili bir şekilde yerine getirmesi ve finansal hizmetlerin sürekliliğinin sağlanması için alındığına işaret edilmişti.

Libya Merkez Bankası Başkanlığını 2011'den bu yana Sıddık el-Kebir yürütüyordu.

Libya Merkez Bankası, kısa bir süre önce yöneticilerinden birinin kaçırılması sebebiyle tüm işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu.

Yöneticisi kaçırılan Libya Merkez Bankası işlemlerini askıya aldıYöneticisi kaçırılan Libya Merkez Bankası işlemlerini askıya aldı

 

Büyükelçi Özülker: Barış Harekatı'nda Libya'nın büyük desteği!Büyükelçi Özülker: Barış Harekatı'nda Libya'nın büyük desteği!

 

Libya'dan Yunanistan'a Libya'dan Yunanistan'a "Türkiye" notası

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)