BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLarry Summers: Trump’ın politikaları enflasyonist olacak----

Larry Summers: Trump’ın politikaları enflasyonist olacak

Larry Summers: Trump’ın politikaları enflasyonist olacak
06 Haziran 2024 - 13:04 www.finansgundem.com

Eski Hazine Bakanı Summers, Trump’ın seçimi kazanması halinde enflasyonist politikaları sürdüreceğini öne sürdü.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yüksek enflasyonun sorumlularından biri olarak Biden Hükümeti görülüyor. Ancak ABD Eski Hazine Bakanı Larry Summers, olası bir Trump galibiyetinde, benzer bir senaryonun devam edeceğini öngörüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Larry Summers, Trump'ın ikinci dönemdeki politikalarının 'büyük ölçüde enflasyonist’ olacağını söylüyor.

Göç politikası ve iş gücü arzı üzerinde baskı

MarketWatch’tan Victor Reklaitis’in haberine göre, üst düzey ekonomist Summers, Trump politikalarına dair öngörülerinin yanı sıra ayrıca Biden'ı 'ekonomiye müdahaleciliğin derecesi' nedeniyle de eleştiriyor.

Demokrat iktisatçı Larry Summers, New York Ekonomi Kulübü etkinliğinde Cumhuriyetçi iktisatçı Glenn Hubbard ile yaptığı konuşmada, 2024 Cumhuriyetçi muhtemel başkan adayı Donald Trump'ın önerdiği ve fiyatları daha da yukarı çekeceğini düşündüğü politikaları sıralıyor ve ‘Fed'in bağımsızlığına saygısızlık, zayıf doların arzu edilirliğine dair güçlü sinyaller’ konusunda endişe duyduğunu söylüyor.

Summers, olasılıkları ‘harcama kesintisine yönelik herhangi bir programatik taahhüt olmadan vergi indirimi arzusu ve son ​​yarım yüzyılda benzeri görülmemiş gümrük vergisi politikalarının dayatılması’ olarak iki başlıkta değerlendiriyor.

Fed’in bağımsızlığı

Summers, Fed'e atıfta bulunurken, bazı Trump müttefiklerinin ABD Merkez Bankasının bağımsızlığını aşındıracak teklifleri olduğunu söyleyen Nisan ayı raporundan da bahsediyor. Buna ek olarak Summers, Trump'ın göç politikalarından kaynaklanan iş gücü arzı üzerindeki olası kısıtlamaların enflasyonist olacağı konusunda da uyarıyor.

Obama yönetiminde üst düzey ekonomi danışmanı ve Clinton yönetiminde Hazine bakanı olan Summers, 2021'de Başkan Joe Biden'ın Kovid-19 teşvik planının enflasyonu artırmaya yardımcı olacağına dair uyarısıyla dikkat çekti. Summers ayrıca Biden'ın ekonomi gündeminin Trump'ınkinden daha iyi olduğunu iddia etmesine rağmen bazı eleştirilerde de bulundu.

"Şu an daha iyimserim"

Summers, “Mali sürdürülebilirliğe yönelik planlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isterim. Ekonomideki müdahaleciliğin derecesi konusunda endişeliyim ama merkez bankamıza ve para birimimize saygı duymamız gerektiğine dair daha fazla kabul olduğunu düşünüyorum. Biden'ın politikalarında geniş çaplı korumacılığın yaygınlaşması yönünde daha az içgüdü olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Summers şöyle devam etti: “Yapay zeka veya temiz enerji olsun, temel teknolojilerde rekabet edebilirlik için araştırma ve geliştirmeye önemli ölçüde daha fazla bağlılık olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu gündemlerdeki ekonomik beklenti konusunda Trump’in gündemine kıyasla şu an çok daha iyimserim.”

Daha önce yasaklamaya çalışmıştı, Trump TikTok'ta hesap açtı

 

Trump cezaevine girse bile yarışta kalacak

 

Biden'dan Trump'ın hakkındaki jüri kararını "hileli" bulmasına tepki

 

Ünlülerin Trump'ın hüküm giymesi hakkındaki görüşleri...

 

ABD'de ibre, Trump'tan yana

 

Bill Gross, Trump'ın tahvil piyasaları için Biden'dan daha kötü olacağını savundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)