BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLagarde: Salgın finansal piyasalar için risk oluşturuyor----

Lagarde: Salgın finansal piyasalar için risk oluşturuyor

Lagarde: Salgın finansal piyasalar için risk oluşturuyor
03 Mart 2020 - 03:13 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınının ekonomik görünüm ve finansal piyasaların işleyişinde risk oluşturacak şekilde hızla ilerlediğini belirten ECB Başkanı, "Risklerle orantılı hedeflenen önlemleri almaya hazırız" dedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının ekonomiye verdiği olumsuz etkiyle mücadele konusunda "uygun ve hedeflenen önlemler" almaya hazır olduklarını bildirdi.

Lagarde, yaptığı yazılı açıklamada, “Korona virüs salgını, ekonomik görünüm ve finansal piyasaların işleyişinde risk oluşturacak şekilde hızlı ilerleyen bir durumdur.” değerlendirmesinde bulundu.

ECB’nin gelişmeleri ve bunların ekonomi üzerindeki etkilerini yakından izlediğini vurgulayan Lagarde, “Korona virüsün ekonomik etkisiyle mücadele için harekete geçmeye hazırız. Gerektiğinde ve altında yatan risklerle orantılı olarak uygun ve hedeflenen önlemler almaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Dünya Bankası ve IMF'den ortak koronavirüs açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)