BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore, Güney Kore ile ilgili harekete geçiyor----

Kuzey Kore, Güney Kore ile ilgili harekete geçiyor

Kuzey Kore, Güney Kore ile ilgili harekete geçiyor
09 Ekim 2024 - 07:27 www.finansgundem.com

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansından alınan bilgilere göre; Güney Kore ile arasındaki tüm kara ve demiryolu bağlantılarını kapatmaya hazırlanıyor. Gerekçe olarak Güney Kore'nin ABD ile olan askeri yakınlaşması olduğu öne sürülüyor

Kuzey Kore haber ajansı KCNA'nın haberine göre, Kuzey Kore Halk Ordusundan yapılan açıklamada, sınırdaki kara ve demir yolu bağlantılarının 9 Ekim'den itibaren kesileceği, sınır bölgelerinin savunma yapılarıyla tahkim edileceği bildirildi.

Güney Kore'nin "birincil düşman devlet", "sabit ana düşman" olarak tanımlandığı açıklamada, "Ordumuzun sınırı kalıcı olarak kesmesi ve kapatması mevcut durumda savaşı önlemeye ve ülkenin güvenliğini sağlamaya yönelik bir öz savunma tedbiridir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Güney Kore'nin askeri tatbikatları ve ABD'nin bazı nükleer varlıklarının bölgeyi ziyareti nedeniyle Kore Yarımadası'ndaki askeri durumun "akut" hale geldiği belirtilerek buna karşı daha kararlı ve güçlü tedbirler alındığı kaydedildi.

Güney Kore'de Amerikan askeri varlığı 1950-53 Kore Savaşı'ndan bu yana devam ederken ülkede halen 28 bin Amerikan askeri bulunuyor. Kuzey ve Güney Kore arasında ayrılık, Soğuk Savaş'ın çözülemeyen bölünmelerinden biri olarak sürüyor.

Kuzey Kore'de felaket sonrası infaz iddiaları: 30 kişi kurşuna dizildi!Kuzey Kore'de felaket sonrası infaz iddiaları: 30 kişi kurşuna dizildi!

 

5 yıl sonra Kuzey Kore’nin kapıları turistlere yeniden açılıyor!5 yıl sonra Kuzey Kore’nin kapıları turistlere yeniden açılıyor!

 

Olimpiyatlarda Güney Koreli sporcuların Kuzey Koreli olarak tanıtılmasına tepkiOlimpiyatlarda Güney Koreli sporcuların Kuzey Koreli olarak tanıtılmasına tepki

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)