BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKredi kartı borçları için 6 ödeme stratejisi----

Kredi kartı borçları için 6 ödeme stratejisi

Kredi kartı borçları için 6 ödeme stratejisi
13 Ağustos 2024 - 17:48 www.finansgundem.com

Aniden yükselen kredi kartı borçları hayatı cehenneme çevirebilir. Ancak paniğe kapılmadan doğru stratejileri uygulayarak finansal hayatınızı düzlüğe çıkarmanız da mümkün


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Günümüzün yüksek faiz ortamı kredi kartı borç batağına saplanmayı çok daha kolay hale getirdi. Birkaç büyük alışveriş, beklenmedik bir acil durum veya harcamaların izini kaybetmeniz kendinizi büyüyen bir kredi kartı bakiyesiyle baş ederken bulmanıza sebep olabilir.

Bu gibi bir durumda kalan kart kullanıcılarınınsa paniğe kapılmaması oldukça önemli. Ne kadar büyük borcun altında olursanız olun birkaç basit stratejiyle finansal durumunuzu yeniden kontrol altına almanız mümkün. CBS News’in haberinde kredi kartı borçlarıyla mücadele etmek için kullanılabilecek 6 basit stratejiye yer veriliyor:

Asgari tutarın üzerinde ödeme yapın

Kredi kartı borcuyla başa çıkmanın en basit ama en güçlü yollarından biri, her ay asgari ödemeden daha fazlasını ödemektir. Kredi kartı şirketleri genellikle çok düşük minimum ödemeler belirler. Bu kısa vadede size fayda sağlıyor gibi görünse de, yıllarca süren borçlara ve faiz ücretine yol açabilir.

Ödemenizi artırarak, borcunuzu ödemek için gereken süreyi ve ödeyeceğiniz toplam faizi önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Örneğin, %18 yıllık faize sahip bir kartta 5.000 dolarlık bir borç bakiyeniz varsa ve yalnızca minimum 125 dolarlık (faiz + anaparanın %1'i) ödemesini yaparsanız, borcunuzu ödemeniz 273 ay sürer ve toplamda 6.923,09 dolar Faiz ödersiniz. Ancak, ödemenizi ayda 200 dolara çıkarırsanız, yalnızca 32 ayda borçsuz olursunuz ve yalnızca 1.313 dolar faiz ödersiniz.

Kart firmanızla konuşun

Birçok kişi, kredi kartı borç ödeme koşullarının genellikle pazarlık edilebilir olduğunun farkında değildir. Yüksek faiz oranları veya ücretlerle mücadele ediyorsanız, sizinle çalışmaya istekli olup olmadıklarını öğrenmek için kredi kartı şirketinizle iletişime geçmek isteyebilirsiniz.

İşte pazarlık yapabileceğiniz birkaç şey:
Daha düşük faiz oranları
Feragat edilebilecek yıllık ücretler
Azaltılmış minimum ödemeler
Gecikme ücretlerinin veya limit aşımı ücretlerinin kaldırılması

Eğer iyi bir ödeme geçmişine sahip uzun süreli bir müşteriyseniz, kart şirketinizin ne kadar uzlaşmacı olabileceğine şaşırabilirsiniz.

Profesyonel yardım alın

Kendi başınıza ilerleme kaydetmekte zorlanıyorsanız, bir borç yönetimi programı aracılığıyla profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz. Bu programlar genellikle kâr amacı gütmeyen kredi danışmanlığı kuruluşları tarafından sunulur ve borcunuzu kontrol altına almanın mükemmel bir yolu olabilir. Bir borç yönetim planına kaydolduğunuzda, kredi danışmanlığı ajansı, faiz oranlarınızı denemek ve düşürmek ve muhtemelen ücretleri azaltmak veya ortadan kaldırmak için alacaklılarınızla birlikte çalışır, bu da borcunuzdan önemli ölçüde tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

Anlaşma yoluna gitmeye çalışın

Kredi kartı borcu affı veya borç kapatma, önemli miktarda kredi kartı borcu olanlar için başka bir seçenektir ve halihazırda ödemelerde geride kaldıysanız özellikle yararlı olabilir. Borç tasfiyesi ile, siz (veya sizin adınıza hareket eden bir borç tahliye şirketi), borçlu olunan tutarın tamamından daha azını ödemek için alacaklılarınızla pazarlık yaparsınız. Örneğin, bir kredi kartına 10.000 dolar borcunuz varsa, borcu kapatmak için toplu ödeme olarak 5.000 doları ödemeyi teklif edebilirsiniz. Alacaklı kabul ederse, kalan 5.000 dolar affedilecektir.

Bakiyenizi aktarın

İyi ila mükemmel kredi puanınız varsa, bir bakiye transferi teklifinden yararlanabilirsiniz. Birçok kredi kartı şirketi, bakiye transferlerinde genellikle 0-12 ay süren, %0 yıllık faiz dönemleri sunar. Yüksek faizli kredi kartı bakiyelerinizi %0 giriş dönemi yıllık faizine sahip bir karta aktararak, faizden önemli miktarda tasarruf edebilir ve potansiyel olarak borcunuzu daha hızlı ödeyebilirsiniz.

Borçlarınızı konsolide edin

Borcunuzu konsolide ederken, birden fazla kredi kartı borcunu ödemek için yeni bir kredi alırsınız. Bu, size karşılamanız gereken tek bir aylık ödeme çıkararak mali durumunuzu basitleştirir. Kredi kartı faizlerinden daha düşük bir oranda bir kredi alabilirseniz faiz ücretlerinden de tasarruf edersiniz. Konsolidasyon kredileri tüketici kredileri gibi birçok farklı program kapsamında alınabilir. Alacağınız kredinin avantajlarını ve dezavantajlarını dikkate almakta da fayda vardır.

Kredi kartı borçları bunaltıcı gelse de bu gibi stratejiler finansal özgürlüğe giden yol için bir rehber sağlar. İster alacaklı ile pazarlık yapın, ister bakiye transfer etmeyi veya profesyonel yardım almayı tercih edin, kredi kartı borcunuzun üstesinden gelmeniz daha güvenli bir finansal gelecek inşa edebilmeniz için anahtar niteliğindedir.

Borç ödeyenler için 9 tasarruf tavsiyesiBorç ödeyenler için 9 tasarruf tavsiyesi

 

Vadesiz hesaplardaki tuzaklarVadesiz hesaplardaki tuzaklar

 

Yaşam tarzı enflasyonu birikimlerinizi tüketmesinYaşam tarzı enflasyonu birikimlerinizi tüketmesin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)