BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonut yatırımcısı rotayı yurt dışına çevirdi----

Konut yatırımcısı rotayı yurt dışına çevirdi

Konut yatırımcısı rotayı yurt dışına çevirdi
30 Temmuz 2024 - 16:42 www.finansgundem.com

Konutta yüksek getiri için yurt dışına yönelen yatırımcıların yurtdışı emlak piyasasına ilgisini gören Türk inşaat ve gayrimenkul firmaları da fırsatı değerlendirmek için rotayı yurt dışına kırdı.

Türkiye genelinde konut satışları haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,2 azalarak 79 bin 313 oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 13 bin 25 ile İstanbul, 6 bin 866 ile Ankara ve 4 bin 361 ile İzmir olurken, en az olduğu iller sırasıyla 34 ile Ardahan, 40 ile Hakkari, 44 ile Tunceli ve Bayburt oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, yurt içinde yerleşik kişilerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2023'te yüzde 164 artışla 2,09 milyar dolara yükseldi. Açıklanan son verilere göre bu yıl ilk 5 ayda ise aynı kalem geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artışla 1 milyar 62 milyon dolara ulaştı. Son bir yıllık rakam 2 milyar 444 milyon dolar oldu.

Türkiye'de yerleşik kişilerin geçen yıl 2.1 milyar dolar olan yurt dışındaki gayrimenkul yatırımlarının bu yıl 3-4 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesi beklenirken; Türk yatırımcıların yurtdışı emlak piyasasına ilgisini gören Türk inşaat ve gayrimenkul firmaları da bu fırsatı değerlendirmek için yurt dışına yöneldi.

Sektör temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, özellikle İspanya, Karadağ ve KKTC'ye yönelen Türk inşaat şirketlerinin yurt dışı yatırımları ilk 5 ayda yüzde 400'den fazla artış kaydetti.

İkinci vergi paketinde öncelik gayrimenkul vergilendirmesiİkinci vergi paketinde öncelik gayrimenkul vergilendirmesi

 

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımı rekor kırdıTürklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımı rekor kırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E g.30 Temmuz 2024 17:27

    DÜŞÜK FİYATLI KİRALIKLARIN OLDUĞU İLLER/İLÇELER AÇIKLANARAK EVİ OLMAYAN DÜŞÜK GELİRLİLERİN/EMEKLİLERİN O İLLERE TAŞINMALARI TEŞVİK EDİLMELİDİR