BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKöfteci Yusuf'a destek yağdı, şubeler doldu----

Köfteci Yusuf'a destek yağdı, şubeler doldu

Köfteci Yusuf'a destek yağdı, şubeler doldu
15 Ekim 2024 - 16:47 www.finansgundem.com

Domuz eti iddiasıyla gündemden düşmeyen Köfteci Yusuf'a dönük tepkiler azalmaya başladı. İlk günlerde büyük tepki alan Köfteci Yusuf şubelerine destek için gidenlerin sayısı artıyor.


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, taklit ve tağşiş ürün satan firmaları kamuoyuna açıklamasıyla gündemin merkezine oturan Köfteci Yusuf, iddialara rağmen yoğun ilgi görüyor. Son dönemde bir şubesinde çekilen görüntüleri izleyenler, “Rüzgar tersine döndü” yorumunu yapmaktan kendini alamadı. Mağazaların tekrar kalabalıklaşması bir iletişim çalışması mı yoksa sokağın iddialara inanmamasından kaynaklı bir hareket mi olup dolmadığı ise bilinmiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını korumak adına gıda sektöründe düzenli olarak denetimler yapıyor ve uygun olmayan ürünleri kamuoyuna duyuruyor. Şubat ayında yapılan denetimlerde, ünlü köfte zincirinin bazı şubelerinde domuz eti kullanıldığı tespit edilmesi, Köfteci Yusuf için büyük bir şok yarattı.

"Bence Yusuf'u kuyuya attılar ama halk çıkaracak"

Sözcü'de yer alan habere göre, 42 ilde toplam 278 şubesi bulunan Köfteci Yusuf’a haksızlık yapıldığını düşünen birçok vatandaş, firmaya destek olmak için şubelere akın etti. Sosyal medyada yayılan bir videoda, firmanın şubelerinden birinin tamamen dolu olduğu gözler önüne serildi. Kısa sürede viral olan bu görüntünün altında, "Yusuf iyi reklam yaptı", "Bence Yusuf'u kuyuya attılar ama halk çıkaracak" gibi yorumlar dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Köfteci Yusuf tartışmalarına dahil olarak şu açıklamayı yaptı: "Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara'da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor. Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus."

Köfteci Yusuf hakkındaki iddialar ve mahkeme süreci devam ederken, firmanın şubelerindeki yoğunluk dikkat çekmeye devam ediyor.

Köfteci Yusuf’a gidenler Diyanet’in telefonlarını kilitlediKöfteci Yusuf’a gidenler Diyanet’in telefonlarını kilitledi

 

Bakanlık açıkladı: 'Köfteci Yusuf' ürünlerinde domuz eti tespit edildi!Bakanlık açıkladı: 'Köfteci Yusuf' ürünlerinde domuz eti tespit edildi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)