BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKim'den nükleer çıkış----

Kim'den nükleer çıkış

Kim'den nükleer çıkış
10 Eylül 2024 - 16:22 www.finansgundem.com

Kim Jong-un, ABD, Güney Kore ve Japonya'nın Kuzey Kore'ye yönelik birlikte hareket etme kararı almasının ardından açıklamalarda bulundu. Kim, silah sayısını 'üstel artışla' çoğaltılacağını ve yeni bir nükleer politikanın uygulanacağını ifade etti.

Dün Kuzey Kore'de ülkenin kuruluşunun 76. yıldönümü dolayısıyla kutlama etkinlikleri düzenlenirken ülkenin lideri Kim Jong-un'un iddialı bir açıklama yaptığı bildirildi.

Kim, artık yeni bir nükleer politika benimsediklerini ve Kuzey Kore'nin silah sayısını "üstel artışla" çoğaltacağını duyurdu. 

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) bugün geçtiği haber, ülkenin liderinin dün yaptığı konuşmaya dayanıyor. 

40 yaşındaki Kim Jong-un, ABD ve Washington'ı takip eden ülkelerin kendilerine yönelik "ciddi" tehditlerine karşı Pyongyang'ın askeri gücünü artırmasının önemini vurguladı. 

Nükleer gücün de bunun önemli bir parçası olduğu hatırlatıldı.

ABD, Güney Kore ve Japonya'dan 'caydırıcılık' planı

Diğer yandan ABD, Güney Kore ve Japonya'nın savunma yetkilileri, Kuzey Kore'nin artan nükleer ve füze tehditlerini "caydırmak için birlikte hareket etme" taahhütlerini yineledi.

ABD Savunma Bakanlığı, 15.'si düzenlenen üçlü görüşmelerin ortak açıklamasını duyurdu.

Güney Kore Savunma Bakan Yardımcısı Cho Chang-rae, ABD Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Cara Abercrombie ve Japonya Savunma Bakanlığı Savunma Politikaları Dairesi Genel Müdürü Yamato Taro'nun bugün Güney Kore'nin başkenti Seul'de bir araya geldiği bildirildi.

Yetkililer, üçlü askeri tatbikatlara devam edileceğinin altını çizdi.

Rusya'yla Kuzey Kore arasındaki artan askeri iş birliği konusunda "ciddi endişelerini" dile getiren üç yetkili, Pyongyang yönetiminin son dönemde nükleer silah sistemlerini çeşitlendirmesinin yanı sıra çoklu balistik füze denemeleri ve fırlatmalarını kınadı.

Yetkililer, ayrıca Pyongyang'a "Kore Yarımadası ve bölgenin güvenliğini istikrarsızlaştıran tüm eylemlere derhal son verme" çağrısı yaptı.

Güney Kore kendi nükleer silahını üretmek istiyorGüney Kore kendi nükleer silahını üretmek istiyor

 

Güney Kore ordusunda sahte cinsel içerik alarmıGüney Kore ordusunda sahte cinsel içerik alarmı

 

Kuzey Kore'de felaket sonrası infaz iddiaları: 30 kişi kurşuna dizildi!Kuzey Kore'de felaket sonrası infaz iddiaları: 30 kişi kurşuna dizildi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)