BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJCR, Garanti Bankası'nın notlarını teyit etti----

JCR, Garanti Bankası'nın notlarını teyit etti

JCR, Garanti Bankası'nın notlarını teyit etti
21 Haziran 2013 - 11:08 www.finansgundem.com

JCR Eurasia Rating, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.’nin notlarını teyit etti

JCR Eurasia Rating, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.’nin Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘AAA(Trk)’, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu’nu ‘BBB‘ ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu’nu ise ‘BBB+‘ olarak ‘Stabil’ görünümleri ile beraber teyit etti.
JCR Eurasia Rating'den yapılan açıklamada şöyle denildi:
"JCR Eurasia Rating, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.’nin Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu en yüksek kredi derecelendirme kategorisi olan ‘AAA(Trk)’, görünümünü ise ‘stabil’ olarak teyit etti. Diğer taraftan, 29 Mayıs 2013 tarihinde yukarı revize edilen Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu ‘BBB‘, Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu ‘BBB+’ olarak teyit edilmiş olup diğer notlarla birlikte detayları aşağıda gösterilmiştir.

Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para   :              BBB /(Stabil Outlook)
Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu :    BBB+ /(Stabil Outlook)
Uzun Vadeli Ulusal Notu    :   AAA(Trk) /(Stabil Outlook)
Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para   :  A-3 /(Stabil Outlook)
Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu :  A-2 /(Stabil Outlook)
Kısa Vadeli Ulusal Notu :   A-1+(Trk)/(Stabil Outlook)
Desteklenme Notu  :   1
Ortaklardan Bağımsızlık Notu     :    A
Sahip olduğu franchise gücünü yaygın şube ağı, alternatif dağıtım kanalları ve iştirakleri vasıtasıyla artırmakta olan Garanti, çeşitlendirilmiş ve aynı zamanda bütünleşik iş alanlarının da desteklemesiyle Türk finansal sisteminin önemli liderlerinden biri olma konumunu sürdürmektedir. Hacim odaklılığa yönelmeyen risk iştahının da etkisiyle sektör ortalamalarına kıyasla ılımlı büyüme oranları devam ettirilmiş olmakla beraber Banka’nın son dönemde pazar paylarında önemli bir değişiklik olmamıştır.
Sürdürülebilir gelir akımlarıyla desteklenen Banka’nın içsel kaynak yaratma kapasitesinin ise Türk finansal ve reel sektöründeki finansallaşma düzeyindeki beklenen genişlemenin önümüzdeki yıllarda doğuracağı büyüme ihtiyaçlarına yapısal destek sunacağı düşünülmektedir. Banka’nın mevcut sermayeleşme düzeyinin yeterliliği, makro-ihtiyati tedbirler, reel faizlerin mevcut seviyesinin oluşturduğu aşağı yönlü riskler dahil olmak üzere makroekonomik göstergelerdeki dalgalanmalar ya da mevcut toplumsal eylemlerin kalıcılığı ya da tekrarlanması riskleriyle ortaya çıkabilecek arızi zararlara direnç oluşturma kapasitesini barındırmakta ve bu anlamda ortaya çıkabilecek risklerin yasal ve hedeflenen sermaye yükümlülüğünü tehdit etmekten uzak olduğu değerlendirilmektedir.
Mevduat ortalama vadelerinde son yıllarda görülen uzama trendi, Banka’nın daha uzun vadelerde alternatif fon kaynakları yaratma ve kaynak çeşitliliğinde sağlanan gelişmelere rağmen diğer taraftan, Türk bankacılık sektörü için öngörülen kaynak vadelerinin kısalığı, kısa vadede likidite ihtiyacının yüksek olması, karlılık seviyelerinde beklenen düşme eğilimi ve tahsili gecikmiş alacakların oranının artma eğilimi gibi temel riskler geçerliliğini korumaktadır.
Banka’nın ortaklık yapısı içinde Avrupa’nın önemli bankacılık gruplarından BBVA’nın -Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A hakim ortaklardan birisi haline gelmesi ve Garanti’nin güçlü bilanço kompozisyonu dikkate alındığında uzun vadeli uluslararası yerel para (BBB+) ve yabancı para (BBB) notları Türkiye’nin ülke notunun (BBB-) üzerinde değerlendirilmiştir.
Mevcut ortakların finansal güçlülük düzeyleri, Banka’ya fon temin etme yönündeki isteklilikleri ve Banka’nın, ölçeği ve coğrafi kapsama düzeyi yönünden genel ekonomi ve finansal piyasalar için önemi, ‘Desteklenme Notu’ kategorisinde en yüksek derece olan (1) ile değerlendirilmiştir. Mevcut üst yönetimin üstlenilen riskleri yönetme kabiliyeti, Banka’nın güçlü öz kaynak tabanı ve sermayeleşme düzeyi dikkate alındığında, Banka, ‘Ortaklardan Bağımsızlık Notu’ kategorisinde, JCR Eurasia Rating notasyon sistemi içinde, yine en yüksek düzey olan (A) notuna karşılık gelecek şekilde değerlendirilmiştir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)