BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'nın yeni Başbakanı: Faizi düşük tutacağız----

Japonya'nın yeni Başbakanı: Faizi düşük tutacağız

Japonya'nın yeni Başbakanı: Faizi düşük tutacağız
30 Eylül 2024 - 08:16 www.finansgundem.com

Japonya'da göreve başlayan yeni Başbakan Ishida, ekonomik toparlanmayı sağlamak için faizlerin düşük tutulması gerektiğini söyledi. Yüksek enflasyon nedeniyle yaşanan ekonomik darbeyi hafifletmek için de önlem paketi hazırlandığını duyurdu.

Japonya'nın yeni başbakanı Shigeru Ishiba dün yaptığı açıklamada ülkenin para politikasının bir eğilim olarak destekleyici kalması gerektiğini söyleyerek kırılgan ekonomik toparlanmayı desteklemek için borçlanma maliyetlerinin düşük tutulması gerektiğine işaret etti.

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) geçmişteki agresif parasal genişlemesini sert bir şekilde eleştiren Ishiba'nın sözleriyle daha güvercin bir çizgi izleyip izlemediği hemen belli olmadı.

Ishiba, kamu yayın kuruluşu NHK'ya verdiği demeçte, merkez bankasının faiz oranlarını daha da arttırması ile ilgili bir soru üzerine, "Bu, fiyat istikrarını sağlamakla görevli olan Japonya Merkez Bankası'nın hükümetle yakın bir şekilde çalışarak karar vereceği bir şey. Hükümetin bakış açısına göre, mevcut ekonomik koşullar göz önüne alındığında para politikası bir eğilim olarak uyumlu kalmalıdır" dedi.

Maliye politikası konusunda Ishiba, düşük gelirli hanehalklarına yardım etmeye odaklanarak, artan yaşam maliyetlerinden kaynaklanan ekonomik darbeyi hafifletmek için erken bir tarihte bir önlem paketi hazırlamayı hedefleyeceğini söyledi.

Japonya'nın yeni Başbakanı: Ekonominin deflasyondan çıkması gerekJaponya'nın yeni Başbakanı: Ekonominin deflasyondan çıkması gerek

 

Japonya'nın yeni başbakanı belli olduJaponya'nın yeni başbakanı belli oldu

 

Japonya'nın hizmet sektörü enflasyonu Ağustos ayında sabit kaldıJaponya'nın hizmet sektörü enflasyonu Ağustos ayında sabit kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)