BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzmir ve Manisa'da orman yangını----

İzmir ve Manisa'da orman yangını

İzmir ve Manisa'da orman yangını
18 Temmuz 2024 - 15:11 www.finansgundem.com

Manisa'nın Turgutlu ilçesi ile İzmir'in Selçuk ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere müdahale ediliyor.

Ege Bölgesi'ne bağlı Manisa'nın Turgutlu ilçesi kırsal Avşar Mahallesi'ndeki otlukta, saat 11.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle büyüyüp, ormana da sıçradı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Alevlere, ilk müdahale 10 dakika içinde yapıldı. Havadan 3 uçak, 5 helikopter, karadan 8 arazöz, 2 su ikmal aracı, 1 dozer, belediyelere ait tankerler ve orman ekipleriyle alevlere müdahale sürüyor. Yangını çıkış nedeni araştırılıyor.

İzmir'de orman yangını

İzmir'in Selçuk ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere, havadan ve karadan müdahale ediyor. Selçuk ilçesi Belevi Mahallesi yakınlarındaki ormanda yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden mahalleli, saat 13.55’te 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirdi.

İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 4 helikopter, 12 arazöz, 4 su ikmal, 1 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. Yangına ilk müdahaleyi saat 14.05'te yapan ekipler, havadan ve karadan alevlere müdahale ediyor.

İzmir'de orman yangınına müdahale eden pikabın devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı

İzmir'in Bergama ilçesinde orman yangınına müdahale eden pikabın devrilmesi sonucu Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş ve ulaştırma personeli Özgür Dilsiz yaralandı.

Orman İşletme Müdürlüğüne ait pikap, dün akşam saatlerinde çıkan yangına müdahalenin sürdüğü Çobanlar Mahallesi'nde kontrolden çıkarak devrildi.

Pikapta bulunan Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş ve ulaştırma personeli Özgür Dilsiz, müdürlük çalışanlarının çabalarıyla çıkarılarak ambulansla Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastane Başhekimi Uzman Doktor Osman Himmetoğlu, gazetecilere, göğüs kafesinde kırıklar olan ve iç kanaması bulunan Dönertaş'ın ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle İzmir Şehir Hastanesi'ne sevk edildiğini, Özgür Dilsiz'in ise vücudunda kırıklarının bulunduğu dile getirdi.

Kaymakam Avni Oral ve Belediye Başkanı Tanju Çelik da hastaneye gelerek yaralıların durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Yangın kontrol altına alındı

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

İzmir'in Bergama ilçesindeki orman yangınının havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındığını belirten Yumaklı, "Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

3 ilde orman yangını!3 ilde orman yangını!

 

29 kişinin öldüğü gece kulübü yangını davası başladı29 kişinin öldüğü gece kulübü yangını davası başladı

 

Atatürk Havalimanı'nda otluk alanda yangın çıktıAtatürk Havalimanı'nda otluk alanda yangın çıktı

 

3 ilde orman yangını!3 ilde orman yangını!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)