BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİsviçre Merkez Bankası faiz indirdi----

İsviçre Merkez Bankası faiz indirdi

İsviçre Merkez Bankası faiz indirdi
26 Eylül 2024 - 10:46 www.finansgundem.com

Enflasyonist baskının, bir önceki çeyreğe kıyasla önemli ölçüde azaldığı belirten SNB, politika faizinde 25 baz puan indirime gitti.

İsviçre Merkez Bankası (SNB), piyasa beklentileri doğrultusunda politika faizinde 25 baz puan indirime giderek, diğer büyük merkez bankalarının indirim serisine katıldı.

SNB'den yapılan açıklamaya göre, politika faiz oranı %1,25'ten %1,00 seviyesine çekildi.

Faiz değişikliği 27 Eylül 2024'ten itibaren geçerli olacak.

Açıklamada, "Bankaların SNB'de tuttukları vadesiz mevduatlar, belirli bir eşiğe kadar SNB politika faizi üzerinden ve bu eşik değerinin %0,5 üzerinde ücretlendirilecek. SNB ayrıca gerektiğinde döviz piyasasında aktif olmaya istekli olmaya devam ediyor." denildi.

İsviçre'deki enflasyonist baskının, bir önceki çeyreğe kıyasla önemli ölçüde azaldığı belirtilen açıklamada, "Bu düşüş, diğer şeylerin yanı sıra, son üç ayda İsviçre frangının değer kazanmasını yansıtıyor. SNB'nin bugün para politikasını gevşetmesi, enflasyonist baskıdaki azalmayı hesaba katıyor. Orta vadede fiyat istikrarını sağlamak için önümüzdeki çeyreklerde SNB politika faizinde daha fazla kesinti gerekebilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Son para politikası değerlendirmesinden bu yana geçen dönemde enflasyonun, mayıs ayındaki %1,4'e kıyasla ağustos ayında %1,1 olarak beklenenden düşük kaldığı hatırlatılarak, bunun özellikle ithal mallar ve hizmetlerde düşüşe katkıda bulunduğu kaydedildi.

SNB, "Genel olarak, İsviçre'deki enflasyon şu anda esas olarak iç hizmetler için daha yüksek fiyatlar tarafından yönlendiriliyor." görüşüne yer verdi.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Yeni koşullu enflasyon tahmini haziran ayındakinden önemli ölçüde düşük. Güçlenen İsviçre frangı, düşük petrol fiyatı ve önümüzdeki ocak ayında duyurulan elektrik fiyat kesintileri aşağı yönlü revizyona katkıda bulundu. Enflasyondaki daha güçlü düşüş aynı zamanda orta vadede daha zayıf ikinci tur etkilerinin beklendiği anlamına geliyor."

SNB, büyüme beklentisini 2024 yılı için %1,0, 2025 yılı için %1,5 olarak korurken, enflasyon beklentisini bu yıl için %1,3'ten %1,2'ye, gelecek yıl için %1,1'den %0,6'ya ve 2026 için %1,0'den %0,7'ye çekti.

İsveç Merkez Bankası <a href=faiz indirdi" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/9/25/1818837/1818837.jpg?v=1727337499" width="161" height="122" />İsveç Merkez Bankası Faiz indirdi

 

Çin Merkez Bankası, orta vadeli kredi faiz oranını düşürdüÇin Merkez Bankası, orta vadeli kredi faiz oranını düşürdü

 

RBA faiz oranını değiştirmediRBA faiz oranını değiştirmedi

 

 Japonya Merkez Bankası faizleri artırmakta aceleci davranmayacak Japonya Merkez Bankası faizleri artırmakta aceleci davranmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)