BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da ikinci baro için ilk başvuru yapıldı----

İstanbul'da ikinci baro için ilk başvuru yapıldı

İstanbul'da ikinci baro için ilk başvuru yapıldı
17 Ağustos 2020 - 13:59 www.finansgundem.com

İstanbul'da ikinci baro için ilk başvuru yapıldı. Hukukun Üstünlüğü Platformu, "2 bin katılım sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Hukukun Üstünlüğü Platformu, İstanbul'da yeni bir baro kurmak için Türkiye Barolar Birliği'ne (TBB) bugün başvuruda bulundu.

7249 Sayılı "Avukatlık Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında İstanbul 2 Nolu Baro’nun kurulması için Türkiye Barolar Birliği’ne müracaat edilerek, üye olunması için elektronik imza sürecine başlanıldı. Kurucular Kurulu üyeleri (karşı masa soldan, sağa) avukat Şengül Karslı, avukat Niyazi Paksoy, avukat Necati Ceylan ve avukat Cavit Tatlı yeni baronun kuruluşuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Kurucular kurulundan Hukuçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada bundan sonraki süreci şöyle anlattı:

Yeni baroya katılım için başvuru sayısı 2 bine ulaştığı anda TBB'den bize Genel Kurul için yetki vermesini isteyeceğiz. Yetki verilmesinden sonra 1 ay içerisinde onu biz Genel Kurul'a götüreceğiz. Orada baronun organları yani başkan, yönetim ve disiplin kurulunun oluşması durumunda, baro kurulmuş olacak. Meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmeler 2 bin katılım sayısına ulaşacağımızı gösteriyor."Yeni baroya katılım için başvuru sayısı 2 bine ulaştığı anda TBB'den bize Genel Kurul için yetki vermesini isteyeceğiz. Yetki verilmesinden sonra 1 ay içerisinde onu biz Genel Kurul'a götüreceğiz. Orada baronun organları yani başkan, yönetim ve disiplin kurulunun oluşması durumunda, baro kurulmuş olacak. Meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmeler 2 bin katılım sayısına ulaşacağımızı gösteriyor.

Yeni baro ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Hukukun Üstünlüğü Platformu’nu oluşturan Tüm Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, Türk Hukuk Enstitüsü İstanbul Şubesi, Demokrat Hukukçular Derneği, Yeryüzü Adalet ve İnsan Hakları Derneği, Yeryüzü Avukatları Derneği, Hukukçular Derneği ile Uluslararası Hukukçular Birliği, Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi ve diğer avukatların yeni bir baro kurma kararı aldıkları kaydedildi.

3 büyük kentte 2’nci baro için kollar sıvandı

İstanbul'a ikinci baro kuruluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)