BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail'in Lübnan'a saldırılarında 1247 kişi hayatını kaybetti----

İsrail'in Lübnan'a saldırılarında 1247 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Lübnan'a saldırılarında 1247 kişi hayatını kaybetti
26 Eylül 2024 - 01:58 www.finansgundem.com

İsrail ile Lübnan arasında yaşanan çatışmaların başladığı tarihten itibaren Lübnan'da ölenlerin sayısı 1247'ye kadar yükseldi

Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, İsrail ile Hizbullah çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana ülkesinde ölenlerin sayısının 1247'ye çıktığını duyurdu.

Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’te başlayan çatışmaların ülkesinde ağır kayıplara yol açtığını açıkladı. Yasin, Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında, çatışmaların neden olduğu ölümler ve yaralanmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Yasin, Lübnan’da 8 Ekim’den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 1247’ye, yaralıların ise 5278’e ulaştığını belirtti. Bu kişilerin büyük çoğunluğunun sivil, çocuk ve kadın olduğunu vurgulayan Yasin, İsrail saldırılarının sivil nüfus üzerinde büyük bir yıkıma neden olduğunu ifade etti.

GÖÇ DALGASI

Bakan Yasin, çatışmalar nedeniyle yerinden edilen Lübnanlıların sayısında ciddi bir artış olduğunu belirtti. Sığınma merkezlerine kayıtlı olan yerinden edilenlerin yüzde 30'unu son çatışmalar nedeniyle göç etmek zorunda kalanların oluşturduğunu dile getirdi. Güney Lübnan ve Bekaa Vadisi gibi bölgelerden 150 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı tahmin ediliyor.

Yerinden edilenlerin çoğu, kuzeyde Vadi Halid, Ekrum ve Akkar'dan başkent Beyrut, Cebeli Lübnan, Batı Bekaa, Zahle, Eş-Şud ve Aley gibi bölgelere sığınmak için göç ediyor. Bakan Yasin, Lübnan'a insani yardım sağlamak için birçok ülke ile temas halinde olduklarını ve yakında Irak, Ürdün, Katar, Kuveyt, Mısır gibi ülkelerden yardımların ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bu saldırılarda sadece pazartesi gününden bu yana 609 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib ise İsrail saldırıları nedeniyle ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 500 bine yaklaştığını duyurdu. Ülkenin güney bölgelerinden Beyrut ve kuzey bölgelerine doğru göç hareketinin hızla devam ettiğini belirtti.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana zaman zaman şiddetlenen çatışmalar sürüyor ve sınırdaki gerginlik, bölgedeki insani krizin boyutlarını her geçen gün daha da artırıyor.

Lübnan'da okulların açılışı ertelendiLübnan'da okulların açılışı ertelendi

 

İsrail'den Lübnan'a kara saldırısı hazırlığıİsrail'den Lübnan'a kara saldırısı hazırlığı

 

Türkiye'den Lübnan'a insani yardımTürkiye'den Lübnan'a insani yardım

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)