BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail'den Lübnan'a tehdit: Taş devrine döndürürüz!----

İsrail'den Lübnan'a tehdit: Taş devrine döndürürüz!

İsrail'den Lübnan'a tehdit: Taş devrine döndürürüz!
28 Haziran 2024 - 04:31 www.finansgundem.com

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'la bir savaş durumunda ordunun Lübnan'ı taş devrine döndürme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim giderek tırmanırken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Lübnan'a yönelik sert bir mesaj verdi. Gallant, İsrail ordusunun Hizbullah ile olası bir savaş durumunda Lübnan'ı "taş devrine döndürebilecek kapasitede" olduğunu belirtti. İsrail'in, diplomatik çözümü tercih ettiğini vurgulayan Gallant, Washington ziyareti sırasında ABD'li yetkililerle Gazze ateşkesi ve olası senaryoları görüştüklerini de dile getirdi.

Hizbullah ise bu tehditlere sert yanıt verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail'in tehditlerinin kendilerini olumsuz etkilemeyeceğini ve daha fazla hazırlıklı olmalarını sağladığını belirtti. Kasım, İsrail'in sahadaki başarı elde edemediği için tehditlere başvurduğunu ifade ederek, bu tür söylemlerin boş olduğunu savundu.

Gazze'deki çatışmaların yanı sıra İsrail-Lübnan sınırındaki gerilimin de arttığı bu dönemde, taraflar arasında diplomatik bir çözüm bulunması için çaba sarf ediliyor. İsrail, Hizbullah'ın saldırılarına karşı kararlılıkla cevap vereceğini belirtirken, Hizbullah ise herhangi bir savaşın büyük kayıplara yol açacağını ve böylece İsrail'in yok olma sürecine gireceğini iddia etti. Bu gelişmeler, bölgede artan gerilimin ciddiyetini gözler önüne seriyor.

İsrail'in Gazze'de çadırlarına düzenlediği saldırılarda 4 sivil öldü

 

AB Konseyi'nin yeni başkanı belli oldu

 

Dağıstan saldırısında 1 kişi tutuklandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)