BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail'de Yahudiler ile polis çatıştı----

İsrail'de Yahudiler ile polis çatıştı

İsrail'de Yahudiler ile polis çatıştı
01 Temmuz 2024 - 05:14 www.finansgundem.com

İsrail'de zorunlu askerlik hizmetine karşı gösterilerde eylemciler polis ile çatıştı.

Batı Kudüs’teki Meaşearim Mahallesi'nde bulunan Şabat Meydanı'nda on binlerce Haredi, İsrail'in zorunlu askerlik hizmetini protesto etti. Ellerinde dövizler taşıyan grup, "Düşman ordusunda askerlik yapmayız", "Ölürüz de askerlik yapmayacağız" gibi sloganlar attı. Şofar çalan Harediler, İsrail İskan Bakanı'nın aracını taşladı ve polise taş atmaya başladı. Ayrıca çevredeki çöp konteynırlarını ateşe verdi.

Bu olaylar, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin Ultra Ortodoks Yahudilerin zorunlu askerlikten muaf tutulamayacağına dair kararı sonrasında yaşandı. Mahkeme kararıyla birlikte, Haredi topluluğunun askerlik hizmeti konusunda devlet tarafından sağlanan desteklerden mahrum kalabileceği belirtildi. Bu karar, ülkede kültürel ve toplumsal çatışmalara yol açabilecek potansiyele sahip olarak değerlendiriliyor.

Haredilerin çoğunluğu, dini gerekçelerle askerlik hizmetini reddediyor ve bu durum, İsrail'in nüfusunun yaklaşık %12'sini oluşturan bu kesimin diğer toplum kesimleriyle olan ilişkilerini de etkiliyor.

Biden'a kötü haber: Sağlığı başkanlığa uygun değil!

 

Kuzey Kore bir balistik füze daha fırlattı

 

İsviçre'de sel ve heyelan 4 can aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)