BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİsrail'de gıda fiyatları uçuşa geçti----

İsrail'de gıda fiyatları uçuşa geçti

İsrail'de gıda fiyatları uçuşa geçti
14 Ağustos 2024 - 17:32 www.finansgundem.com

Türkiye'nin İsrail ile ticareti kesme kararının ardından Tel Aviv yönetiminin tarımsal ürün ithal ettiği Ürdün'de koleranın tespit edilmesiyle İsrail'de meyve ve sebze fiyatlarında keskin artış yaşandığı bildirildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın Arapça yayınının haberine göre, Türkiye'nin mayısta İsrail ile ticareti kesme kararının ardından Ürdün'den ithal edilen tarım ürünlerinde kolera tespit edilmesi ve ithalatın durdurulması nedeniyle İsrail'de meyve sebze fiyatları fırladı.

İsrail Çiftçi Konseyi Üyesi İbrahim Mavasi, ülkede sebze meyve fiyatlarının artışındaki etkenlerinden birini Gazze'nin üretici statüsünden tüketici durumuna geçmesi olarak gösterdi.

Tarımda artan maliyet nedeniyle yerel üretimin düştüğüne dikkati çeken Mavasi, bir ton domatesi üretmenin maliyetinin 3300 İsrail şekeline (yaklaşık 885 dolar) yükseldiğini, bu nedenle ürünlerin tüketiciye yüksek fiyatlarla ulaştığını aktardı.

Mavasi, üretimde maliyetin azaltılması için çiftçilere devletten daha fazla teşvik sağlanmasını talep etti.

Türkiye, İsrail'in Gazze'de işlediği katliamlara tepki olarak 3 Mayıs'ta Tel Aviv ile tüm ticareti durdurma kararı almıştı.

Fitch, İsrail'in kredi notunu düşürdüFitch, İsrail'in kredi notunu düşürdü

 

Savaş İsrail ekonomisini sert vuruyorSavaş İsrail ekonomisini sert vuruyor

 

Türkiye ticareti durdurdu: İsrail ekonomisi nasıl etkilenecek?Türkiye ticareti durdurdu: İsrail ekonomisi nasıl etkilenecek?

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum 15 Ağustos 2024 11:22

    Bizim ülkemizin hiper enflasyonu ne olacak? Ekonomik siyaset politikları ve program çökmüş durumda. Bırakın israili, avrupayı, amerikayı... bizi kıskanıyorlar söylemlerini...

  • Realite14 Ağustos 2024 18:31

    İSRAİLE Hiçbirşey olmaz Türkiyeden bile enflansyonu savaş içinde iken düşük sen Türkiyedeki korkunç enfllansyona hemen hergün fahiş zamlarla halkın gıda fiyatlarının İsrailden kat kat uçtuğunu bir bakıver yanlı haberi bırakta gerçekçi görmeye bak