BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail yine TRT ekibini hedef aldı----

İsrail yine TRT ekibini hedef aldı

İsrail yine TRT ekibini hedef aldı
18 Ağustos 2024 - 19:00 www.finansgundem.com

İsrail'in hedefinde yine TRT ekibi vardı. İsrail askerleri, TRT Arabi Muhabiri Sami Berhum'un bulunduğu araca uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Gazze'de haber hazırlayan TRT Arabi muhabiri Sami Berhum işgalci İsrail güçlerinin hedefindeydi. Sami Berhum ve ekibinin aracına 5 kurşun isabet etti. TRT Arabi muhabiri saldırıda hafif yaralandı.

TRT ekipleri Gazze Şeridi'nde ve işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te daha önce de bir çok kez İsrail güçlerinin saldırısına uğramıştı. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten kınama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik İsrail askerlerinin TRT ekibine saldırısını kınadı. Çelik, “Hem TRT ailesine hem basın camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “TRT ve Anadolu Ajansımız Gazze’de insanlık için büyük bir vazifeyi yerine getirmektedir. Netanyahu ve şebekesi ise işlediği katliamların duyulmasını engellemeye çalışmaktadır. Herhangi bir sağlık ekibinin bile giremediği şartlarda bütün bir insanlık vicdanı adına doğruyu aktarmak üzere ölümü göze alan kardeşlerimizi bir kez daha selamlıyoruz… 

Netanyahu şebekesi her türlü insani değerin düşmanıdır. İsrail güçlerinin TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum’a yönelik saldırısını lanetliyoruz. Hem TRT ailesine hem basın camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İsrail askerlerinin TRT Arabi Gazze Muhabiri Sami Berhum’a yönelik saldırısını kınadı. Yılmaz, “Bu saldırılar mazlum Filistin halkına yönelik olarak işlenen ve insanlığın kollektif hafızasına kazınan savaş ve insanlık suçlarını örtemeyecektir” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Görevi başındaki TRT ekibine karşı işgalci İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği alçak saldırıyı lanetliyor, basın mensuplarımıza ve TRT'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İşledikleri suçları örtbas etmeye, uluslararası hukukun keseceği cezayı önlemeye çalışan Netanyahu ve çetesi ne yaparsa yapsın er ya da geç bu yaptıklarının hesabını verecektir.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail askerlerinin Gazze'de yaşananları dünyaya duyuran TRT Arabi Muhabiri Sami Berhum'a saldırısını kınıyor, Berhum'a ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, İsrail ordusunun TRT ekibine yönelik saldırısına ilişkin, "İsrail, soykırım suçlarının yanı sıra Gazze’den dünyaya “iletişim koridoru” açan TRT’ye ve diğer gazetecilere yönelik saldırı ve katliamlarının da hesabını elbet verecek" dedi.

 

İsrail ordusu TRT ekibini hedef aldıİsrail ordusu TRT ekibini hedef aldı

 

Lübnan, İsrail'e baskı yapılmasını istediLübnan, İsrail'e baskı yapılmasını istedi

 

İsrail'den bir Hizbullah komutanına daha suikast İsrail'den bir Hizbullah komutanına daha suikast

 

ABD’den İsrail’in planına vetoABD’den İsrail’in planına veto

 

İsrail Gazze'yi yeniden vurdu: 11 ölüİsrail Gazze'yi yeniden vurdu: 11 ölü

 

'Philadelphia Koridoru' hala çözümsüz'Philadelphia Koridoru' hala çözümsüz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)