BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'İsrail özür diledi, CHP dilemez'----

'İsrail özür diledi, CHP dilemez'

'İsrail özür diledi, CHP dilemez'
26 Mart 2013 - 12:50 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Salonu'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Bunlardan mahcubiyet, özür beklemeyin. İsrail özür diledi ve özür diler. Ama CHP özür dilemez" dedi.
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;
YÜKSEK HIZLI TREN HATLARI
Eskişehir-Konya arası hızlı tren seferleri 15 gün 5 TL. olacak. Mevlana aşıklarını bu seferlere davet ediyorum. Yüksek hızlı tren hatlarını üçe çıkarmış olduk. Üçlü hat üç başkenti birbirine bağlıyor. Türkiye'nin başkenti Ankara, Selçuklu başkenti Konya, Türk dünyası kültür başkenti Eskişehir ile şehirler birbirine bağlanmış oldu.
Osmanlı'nın son başkentini de bu hattın içine dahil edeceğiz. Ardından Bursa geliyor. Yine Selçuklu'ya başkentlik etmiş Sivas bu hatta bağlanacak. Nasrettin Hoca'nın eşeğine ters binerek de olsa kat ettiği yolu artık vatandaşlarımız düz de olsa 2 saatte aşmış olacak.
İstanbul'u İzmir'e bağlayacak projenin temel atmasını yapıyoruz. 2 yıl içinde bu köprüyü bitireceğiz.
MAVİ MARMARA
22 Mayıs 2010'da Gazze'ye yardım için yola çıkmış Mavi Marmara isimle gemi içindeki sivil insani yardım görevlileriyle yola çıktı. İnsanların içinde 36 ayrı ülkeden insan vardı. Silahsız olmalarına rağmen 9 kişi şehit olmak süretiyle hayatlarını kaybetti. Biz kalabalık heyetle Şili'deydik ve tesamlarımızı yarıda keserek Türkiye'ye döndük.
Hastanelerde, cezaevlerinde ki varsa 24 saatte hemen alıp buraya dönmesini sağlaycaksınız dedim. Süratle yaralıları ambulans uçaklarla Türkiye'ye ulaştırdık. Alıkoydukları gemileri ve yolcuları bırakma süreci başladı. Olayı tam bir kararlılıkla takip ettik.
İSRAİL'E 3 ŞART
O zamana kadar kan döktüğü olay gibi unutulacağını zannediyorlardı. İsrail bu sefer farklı bir anlaışla karşılaştı. Bizler 3 şart yerine gelmeden asla normalleşle beklemeyin dedik. Bu millet onurludur dedik. Onların hesabını sormak zorundayız dedik. Apology kelimesi yerine ısrarla üzüntü, üzüntü verici kullansak olmaz mı dediler. Kesinlikle olmaz dedik.
Asla geri adım atmıyorduk ve atmamakta kararlıydık. Olması gerekenin olmasından asla taviz vermedik. İsrail'e üç şartı sürekli tekrar ettik. Özür, tazminat ve Filistin'e ambargonun kaldırılması şartını söyledik. Kesinlikle özür olmadığı takdirde olmaz dedik. Üçte üç olacak. BM Genel Kurulu'nda da aynısını ifade ettim.
Obama'nın Ortadoğu'ya gelişinde kabul edemediğimiz metinler de vardı. Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukun korunması lazım dedik ve anlaşmaya dahil edilmesi lazım dedik. Obama İsrail'den ayrılırken Neteyahu ile birlikte beni havaalanından ayrılırken beni aradılar. Metni karşılıklı görüştük, ve süreci teyit ettik. Obama'nın şahitliğinde görüşmeyi bitirdik.
FİLİSTİN'E ZİYARET
İsrail yazılı açıklama yaptı. Ardından biz açıklama yaptık. Netenyahu Türkiye'den özür dilediğini söyledi. Ben de ülkem adına bu özrü kabul ettiğimizi ifade ettim. Nisan ayı içerisinden Filistin'e ziyaretle ambargonun ne durumda olduğunu görme fırsatı oluruz. Şehitlerin kanının yerde kalmadığını özellikle vurgulamak istiyorum. İsrail'in özrünü ülkemizin başarısı olarak ifade ediyorlar. Filistin sorununun çözümü konusunda sorumluluğunu artırıyor. Filistinle bağlantımızın ardında Çanakkale ruhu var. Abdülhamit nasıl Filistin'e sahip çıktıysa, aynı anlayışla Filistin'e sahip çıkıyoruz.
Biz isterdik ki muhalafet yanımızda olsun. Bizi değil türkiye'yi hedef alan saldırıya mert dursun cesur tavır alsın. Gitti saldırganların yanında saf tuttu, var gücüyle saldırdı. Kılıçdaroğlu ne dedi? Biz olsaydık Mavi Marmara'yı göndermezdik dedi.
Tevrat'ta yer alan biz öldürmeyeceksin ayetini hatırlattığımızda Telvaviv sözcüsü gibi dış politikamızı aşağıladı.
İSRAİL ÖZÜR DİLEDİ AMA CHP DİLEMEZ
Bunların dış politikadan anladıkları susmaktır, boyun eğmektir, el pençe divan durmaktır. Bunların dış politakadan anladıkları. Halkına zülmeden lidererle aynı fotoğraf karesine girmektir. Bunlardan mahcubiyet beklemeyin. İsrail özürdiledi ama CHP özür dilemez. Pişmanlık yoktur ama pişkinlik ziyadesiyle vardır.
YÜZLERİ KIZARMAYACAK
Türkiye günlerdir İsrail gibi CHP'den özür dilemesini bekliyor. Enerjiyle alakalı konuda dışişleri bakanı hakkında gensoru verdiler. İsrail'e sözcülük yaptılar mahçup oldular. Bize değil Türkiye'ye zarar verdiler. Hiç merak etmeyin yüzleri kızarmayacak. Merak etmeyin Türkiye'nin aziz milleti var
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)