BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail nükleer tesisleri vuracak mı? İran'a saldırı 22 yıllık plan!----

İsrail nükleer tesisleri vuracak mı? İran'a saldırı 22 yıllık plan!

İsrail nükleer tesisleri vuracak mı? İran'a saldırı 22 yıllık plan!
08 Ekim 2024 - 09:58 www.finansgundem.com

İran’ın İsrail’e yüzlerce füze fırlatmasının ardından bölgede tansiyon yükselirken, İsrail’in vereceği karşılık merak konusu oldu. Bazı iddialara göre, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerini hedef alabileceği belirtiliyor.


Son günlerde artan İsrail-Lübnan Hizbullahı gerilimi sürerken, İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e yüzlerce füzeyle düzenlediği saldırının ardından bölgede nelerin yaşanacağı belirsiz. İsrail, İran'ın nükleer tesislerine olası bir saldırı düzenleyebileceği mesajını verdi, ABD bu konuda endişeli. Peki ama bunu yapabilirler mi?

New York Times'ın haberine göre, İsrail güçleri 22 yıldır bu an için plan yapıyor. Ancak bir sonraki misilleme turunda İran'ın nükleer tesislerine saldırmaları veya Amerikan yardımı olmadan başarılı olmaları pek olası görünmüyor.

İki yıl önce, düzinelerce İsrail savaş uçağı Akdeniz üzerinde uçarak İran'ın nükleer tesislerine saldırıyı simüle etti, İsrail savunma kuvvetleri bunu açıkça "uzun menzilli uçuş, havadan yakıt ikmali ve uzak hedeflere vurma" tatbikatı olarak duyurdu. Tatbikatın amacı sadece İranlıları korkutmak değildi.

Aynı zamanda Biden yönetimine bir mesaj göndermek için tasarlanmıştı: İsrail hava kuvvetleri operasyonu tek başına yürütmek için eğitim alıyordu, ancak 30 bin poundluk "sığınak delici" cephaneliğiyle ABD saldırıya katılırsa başarı şansı çok daha yüksek olacaktı.

NYT'ye konuşan eski ve şu anki İsrailli üst düzey yetkililer, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine önemli bir hasar verme kapasitesine sahip olup olmadığı konusunda şüpheli.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'i nükleer veya enerji tesislerine saldırmamaları konusunda uyardı ve İran'a verilecek herhangi bir yanıtın "orantılı" olması gerektiğini söyledi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant'a, misilleme adımlarından kaçınması isteğini açıkça belirtti. Gallant'ın Çarşamba günü Washington'da Austin ile görüşmesi planlanıyor.

Yetkililer, İsrail'in İran'ın füze saldırılarına yanıt olarak ilk misillemesinin askeri üslere ve bazı istihbarat merkezlerine odaklanmasının muhtemel olduğunu söyledi. En azından başlangıçta, İsrail'in nükleer tesisleri hedef alması pek olası görünmüyor.

Biden dahil Amerikalı yetkililer, böyle bir saldırının gerçekleşmemesi için çabalıyor. (Habertürk)

İsrail bu kez denizden saldırıya hazırlanıyorİsrail bu kez denizden saldırıya hazırlanıyor

 

İran'da uçuşlara yeniden başlandıİran'da uçuşlara yeniden başlandı

 

İranlı yetkili: İsrail saldırısı büyük olmayacakİranlı yetkili: İsrail saldırısı büyük olmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)