BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail, hastanelere yakıt ulaştırılmasını 5 kez engelledi----

İsrail, hastanelere yakıt ulaştırılmasını 5 kez engelledi

İsrail, hastanelere yakıt ulaştırılmasını 5 kez engelledi
10 Ekim 2024 - 20:04 www.finansgundem.com

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelerin, 24 saatten daha kısa bir süre içerisinde hizmet dışı kalabileceği uyarısı yapıldı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelere akaryakıt tırlarının ulaşmasını 5 kez engellediği, hastanelerin 24 saatten daha kısa bir süre içerisinde hizmet dışı kalma tehlikesi altında olduğu belirtildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İşgalci İsrail ordusunun Gazze kenti ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelere mazot taşıyan tırları üst üste 5'nci kez geri göndermesi, Sağlık Bakanlığına ait tüm hastane ve sağlık kuruluşlarının 24 saatten daha kısa bir süre içinde hizmet dışı kalması anlamına geliyor." ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusunun yakıt taşıyan tırları engellemesinin özellikle Gazze kenti ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastane ve sağlık sistemini yok etmeye yönelik "tam teşekküllü suç" olarak nitelendirildiği açıklamada, Gazze Şeridi'nde sağlık sisteminin kasten çökertilmesinden tamamen İsrail ve ABD yönetimininin sorumlu olacağı vurgulandı.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kuruluşlara, "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Sağlık Bakanlığına ait tüm hastane ve sağlık kuruluşları hizmet dışı kalmadan önce bölgeye akaryakıt getirilmesi için derhal müdahale etmeleri" çağrısında bulundu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan, Endonezya ve El Avde hastanelerinin boşaltılmasını talep ettiğini, İsrail ordusunun Şifa Hastanesinde olduğu gibi bu hastanelerin tahliye edilmemesi durumunda "öldürme, yıkım ve tutuklama" tehditleri savurduğunu açıklamıştı.

Hamas ise İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki 3 hastanenin tahliye edilmesi yönündeki uyarısını, "sürgün planını uygulamaya yönelik suç teşebbüsü" olarak nitelendirmişti.

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in,Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki 3 hastaneyi boşaltma yönündeki tehditlerini kesinlikle reddettiğini duyurmuştu.

AB, İsrail'in BM Barış Gücü'nü hedef alan saldırısını kınadıAB, İsrail'in BM Barış Gücü'nü hedef alan saldırısını kınadı

 

Almanya, İsrail’e silah sağlamaya devam edecekAlmanya, İsrail’e silah sağlamaya devam edecek

 

İsrail okula saldırdı: 20 kişi öldüİsrail okula saldırdı: 20 kişi öldü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)