BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail, Beyrut Havalimanı'nı hackleyerek İran uçağını tehdit etti----

İsrail, Beyrut Havalimanı'nı hackleyerek İran uçağını tehdit etti

İsrail, Beyrut Havalimanı'nı hackleyerek İran uçağını tehdit etti
28 Eylül 2024 - 16:20 www.finansgundem.com

İsrail, Lübnan'ı, özel bir İran uçağının Beyrut'a inmesinin engellenmesini istedi aksi taktirde bombalanacağı tehdidinde bulundu


Lübnan Ulaştırma Bakanlığı, İsrail'in havalimanına inmesi halinde bir İran uçağını hedef alacağı yönündeki tehditlerinin ardından, havalimanı yetkililerine uçağın Lübnan hava sahasına girmesini engellemeleri talimatını verdi.

Resmi kaynaklara göre, İsrail ordusu Cumartesi günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Rafic Hariri Uluslararası Havalimanı'nın kontrol kulesini hackledi ve iniş yapmaya çalışan İranlı bir sivil uçağa karşı tehditlerde bulundu.

Lübnan Ulaştırma Bakanlığı, İsrail'in havalimanına inmesi halinde uçağı hedef alacağı yönündeki tehditlerinin ardından, havalimanı yetkililerine İran uçağının Lübnan hava sahasına girmesini engellemeleri talimatını verdi.

Anadolu Ajansı'na konuşan bakanlık kaynakları söz konusu talimatı doğrularken, İsrail henüz konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Öte yandan cumartesi günü erken saatlerde İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, ordunun "Beyrut Uluslararası Havalimanı da dahil olmak üzere Hizbullah'a yönelik hiçbir silah transferi rotasına izin vermeyeceğini" dile getirdi.

"İran'ın Hizbullah'a silah transferlerinden haberdarız ve bunları engellemek için çalışacağız," diyen Hagari, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Silah taşıyan düşman uçaklarının Beyrut'taki sivil havalimanına inmesine izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Bu sivillerin kullanımına yönelik bir sivil havalimanıdır ve öyle kalmalıdır."

Lübnan Kamu Hizmetleri ve Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye ise İsrail'in Beyrut Uluslararası Havaalanı'nın Hizbullah'a silah teslim etmek için kullanıldığı iddialarını yalanladı.

Havalimanının "sadece sivil" uçuşlara açık olduğunu belirten Hamiye, "Beyrut Havalimanı'ndaki askeri hava trafiğinin yalnızca Lübnan ordusunun onayına tabi olduğunu" ekledi.

İsrail hava saldırıları cuma akşamı Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Haret Hreik semtinde altı binayı yerle bir etmişti. Bu, İsrail ile Hizbullah arasında yaklaşık bir yıldır süren çatışmalar boyunca Beyrut'ta gerçekleştirilen en büyük saldırı olarak görülüyor.

İsrail ordusu, onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı saldırıda Beyrut'taki Hizbullah karargahını vurduklarını öne sürmüştü. İsrailli üç büyük televizyon kanalı, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Beyrut'un güney banliyölerindeki saldırılarda öldüğünü iddia etmişti.

Bu bilgi, İsrail ordusunun resmi X hesabında cumartesi günü yapılan paylaşımda doğrulandı. Paylaşımda, "Hasan Nasrallah, dünyayı artık terörize edemeyecek" ifadeleri kullanıldı. 

Tahran'da olağanüstü toplantı!Tahran'da olağanüstü toplantı!

 

Hizbullah açıkladı: Nasrallah öldürüldüHizbullah açıkladı: Nasrallah öldürüldü

 

Orta Doğu'da gerilim zirvede Orta Doğu'da gerilim zirvede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)