BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya, İsrail'e silah satışlarının durdurulması çağrısı yaptı----

İspanya, İsrail'e silah satışlarının durdurulması çağrısı yaptı

İspanya, İsrail'e silah satışlarının durdurulması çağrısı yaptı
14 Ekim 2024 - 16:18 www.finansgundem.com

İspanya Başbakanı Sanchez, uluslararası topluma, İsrail'e silah sevkiyatını derhal askıya alması yönünde çağrıda bulundu.

İspanyol basınında çıkan haberlere göre, "World in Progress Barcelona" adlı etkinlikte konuşan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Orta Doğu'daki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Orta Doğu'da meydana gelen çatışmaların görmezden gelinmemesini isteyen Sanchez, uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler'e (BM) desteğini sürdürmesi ve İspanya'nın yaptığı gibi İsrail'e silah sevkiyatını derhal askıya alması çağrısında bulundu.

Sanchez, "Uluslararası toplumun uyanmasının ve Netanyahu'nun güç kullanarak yeni bir bölgesel düzen dayatma talebine karşı kararlılıkla hareket etmesinin zamanı geldi." ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü'nün (UNIFIL) Lübnan'ın güneyinden çekilmesini talep eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepki gösteren Sanchez, "İspanya, Netanyahu'nun açıklamasını şiddetle kınamaktadır. UNIFIL güçlerinin Lübnan'dan çekilmesi söz konusu olamaz." dedi.

Sanchez, iki devletli çözümü, Orta Doğu'daki çatışmayı sonlandıracak "tek olası çözüm" olarak nitelendirdi ve uluslararası düzenin ortak normlar üzerine kurulması gerektiğini belirtti.

Netanyahu, UNIFIL'ın Lübnan'ın güneyinden çekilmesini istedi

Başbakan Netanyahu, dünkü açıklamasında, UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyinden çıkartılması gerektiğini öne sürmüştü.

İsrail ordusunun daha önce de aynı talepte bulunduğunu söyleyen Netanyahu, geri çekilme taleplerinin reddedilmesinin UNIFIL askerlerini Hizbullah'ın "rehinesi" haline getirdiğini iddia etmişti.

UNIFIL, 10 Ekim'de İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu. 11 Ekim'de de İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana girişini top mermisiyle hedef almış, bir UNIFIL gözlem kulesi de "Merkava tankı" ile vurulmuştu. Saldırılarda iki askerin daha yaralandığı bildirilmişti.

İsrail tankları Birleşmiş Milletler üssüne girdiİsrail tankları Birleşmiş Milletler üssüne girdi

 

İsviçre'den BM üssüne saldıran İsrail'e tepkiİsviçre'den BM üssüne saldıran İsrail'e tepki

 

Macron ve Lübnan Başbakanı Mikati İsrail saldırılarını görüştüMacron ve Lübnan Başbakanı Mikati İsrail saldırılarını görüştü

 

Dışişleri: BMGK üyeleri, İsrail’in saldırılarına engel olmakla yükümlüdürDışişleri: BMGK üyeleri, İsrail’in saldırılarına engel olmakla yükümlüdür

 

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıda Kızılhaç ekibinden 4 kişi yaralandıİsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıda Kızılhaç ekibinden 4 kişi yaralandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)